30 Eenvoudige Koreaanse Recepten Die Je Thuis Kunt Koken

Als je trek hebt in Koreaans eten, maar geen toegang hebt tot een Koreaans restaurant, probeer dan deze 30 eenvoudige Koreaanse recepten. Hoewel veel van deze gerechten in 20 minuten of minder kunnen worden gemaakt, hebben sommige een paar uur (of zelfs dagen) voorbereidingstijd nodig.

Net als bij andere voedingsmiddelen uit het Verre Oosten, zullen deze Koreaanse recepten je buik vol houden en een smaakvolle stoot geven. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de basisprincipes van de voorraadkast voordat u begint, anders kunt u moeite hebben met het volgen van de instructies.

Als bonus zijn een paar van die vegetarische recepten in dit artikel ideaal als je je lijst met ideeën voor het bereiden van vegetarische maaltijden wilt uitbreiden.

Lees verder!

Veelgestelde Vragen Over De Koreaanse Keuken

Laten we beginnen met enkele korte antwoorden op de meest gestelde vragen.

Hoe Zou Je De Koreaanse Keuken Omschrijven?

De Koreaanse keuken lijkt veel op echt Chinees eten, maar niet te verwarren met je gemiddelde afhaalmaaltijd. De Koreaanse keuken gebruikt veel gefermenteerd of gebeitst spul (niet alleen kimchi) en enorme hoeveelheden groenten. Voedingsmiddelen hebben de neiging om een zeer sterke smaak te hebben, maar warme gerechten zijn over het algemeen niet zo pittig als je gewend bent.

Wat Zijn Enkele Beroemde Koreaanse Gerechten?

De meest herkenbare Koreaanse gerechten zijn kimchi, bibimbap, bulgogi, japchae en soondae. Je hebt waarschijnlijk ook wel eens gehoord van gebraden kip of Koreaanse BBQ in het algemeen, omdat ze prominent aanwezig zijn in restaurants en tv-shows over de hele wereld.

Welke Hete Kruiden Worden Gebruikt In De Koreaanse Keuken?

Welke hete kruiden worden gebruikt in de Koreaanse keuken

Er zijn een paar veel voorkomende ingrediënten in de meeste Koreaanse recepten. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, sesamolie, chilipeperpasta (kochujang) en chilipepervlokken (kochukaru), doenjang of zwarte bonenpasta, knoflook en gember.

Deze kruiden en basisingrediënten garanderen dat de meeste Koreaanse voedingsmiddelen echt smaakvol en hartig zijn.

30 Eenvoudige Koreaanse Recepten

30 eenvoudige Koreaanse recepten

Scroll hieronder om mijn lijst met enkele van de meest verbazingwekkende en echte Koreaanse recepten te ontdekken. Ik heb ze onderverdeeld in drie grote klassen: soepen, veganistisch en authentiek.

8 Heerlijke Koreaanse Soeprecepten

Laten we beginnen met een paar Koreaanse soeprecepten. Bekijk de onderstaande lijst en kies je favoriet.

1. Muguk Koreaanse Radijssoep

Koreaanse radijs is het lekkerst in de herfst of winter, waardoor dit een heerlijke feelgoodsoep is voor de koude dagen. De basis van deze soep is runderbouillon, bereid door het vlees in zeer dunne stukjes te snijden.

2. Kongnamul Guk Soja Spruitensoep

Sojascheuten behoren tot de meest gebruikte groenten in de Koreaanse keuken. Het beste van deze soep is dat je je niet aan een soort bouillon hoeft te houden om hem te bereiden. Rundvlees, ansjovis en gewoon water. Alles gaat!

3. Galbitang Rundvlees Korte Rib Soep

Zeer vergelijkbaar met veel andere rundvleessoepen wil je dit vele uren koken als je het heel mals wilt hebben. Maar maak je geen zorgen, het is niet zo tijdrovend als je zou denken. En als mooie bonus ruikt je hele huis naar lekkere soep!

4. Koreaanse Rijstwafelsoep Tteokguk

4 Koreaanse rijstwafelsoep Tteokguk

Wist je dat het een oud Koreaans erfgoed is om op oudejaarsavond rijstsoepsoep te eten? Ik zeker niet. Niemand weet precies waar de traditie vandaan komt, maar zolang deze soep net zo lekker is als hij eruit ziet, ben ik blij.

5. Sundubu Jjigae Koreaanse Zachte Tofu-stoofpot

5 Sundubu Jjigae Koreaanse zachte tofustoofpot

Deze zijn voor jou, of je nu op zoek bent naar veganistische Koreaanse recepten. Hoewel deze soep een oranjerode tint heeft, is hij niet zo pittig als hij lijkt, aangezien de gebruikte Koreaanse peperaroma’s niet zo heet zijn.

6. Vegetarisch Binnenkort Tofu Jjigae

Zoals bij de meeste andere Koreaanse recepten kun je je afvragen of de componenten echt ingewikkeld zijn of niet. Het kan verwarrend zijn, vooral om een westerling niet gewend te raken aan Koreaanse titels, maar alle componenten in deze soep zijn pantry-nietjes.

7. Tofu En Kimchi Stoofpot

7 Tofu en Kimchi StoofpotDeze pittige stoofpot is waarschijnlijk de koning van de eenvoudige Koreaanse recepten. Je kunt veel componenten vervangen als je de weg weet op het Koreaanse eiland op de regionale markt en het is vrij eenvoudig te maken. Smaakt ook echt authentiek!

8. Veganistische Koreaanse Tofusoep

Sorry als je nu een overdosis tofu krijgt, maar het is dit geweldige ingrediënt! En omdat het uit het verre oosten komt, is het geen verrassing dat het in veel vegetarische Koreaanse recepten voorkomt. Zorg ervoor dat u zachte tofu gebruikt, geen zijden tofu!

6 Geweldige Veganistische Koreaanse Recepten

Op zoek naar Koreaanse vegetarische recepten? Ziek doe je een beter. Deze recepten zijn veganistisch, sommige bevatten geen vlees of dierlijke producten.

9. Veganistische Koreaanse Linzen Bulgogi

Perfect doordeweeks diner, en ook geweldig voor het bereiden van het avondeten, omdat linzen vrij gemakkelijk kunnen worden geleegd. Je hebt slechts 20 minuten vrije tijd nodig om dit Koreaanse bulgogi-recept te bereiden, en als je niet van paddenstoelen houdt, kun je ze weglaten.

10. Koreaanse BBQ-pizza

Oké, dit is misschien niet een van de meest authentieke Koreaanse recepten, maar als je pizza wilt eten en trek hebt in iets Koreaans, moet je het toch proberen. Een enorme bonus is het feit dat het veganistisch is, het recept vereist alleen de beroemde Koreaanse BBQ-saus om het deeg op smaak te brengen.

11. Pittige veganistische Koreaanse Ramen met spek en worst

Je hebt me daar even, niet liegen. Ik moest halverwege de pagina scrollen terwijl de schrijver me bleef vertellen om worstjes en spek te gebruiken. Op een vegetarisch blog. Stel je mijn verbazing voor. Het is duidelijk dat ze wil dat je veganistische bacon en veganistische worstjes gebruikt, niet zeker waarom ik anders dacht.

12. Veganistische Boeddha Bowl

Dit makkelijke en vullende gerecht is niet alleen vegetarisch, maar ook glutenvrij en zit boordevol gezonde groenten! Als je de voorkeur geeft aan de smaak van Koreaanse BBQ, maar geen vlees wilt eten, dan kun je het proberen. De totale kooktijd is slechts 20 minuten!

13. Veganistische Japchae Koreaanse Roergebakken Noedels

7 Tofu en Kimchi StoofpotJapchae is een algemeen bekend en zeer populair Koreaans noedelgerecht dat je bij de meeste Koreaanse restaurants kunt vinden. Probeer deze veganistische versie eens als je iets zuinigs en fit wilt eten, met een authentieke Koreaanse draai.

14. Vegan Bibimbap Met Knapperige Bloemkool

Het is niet eenvoudig om een veganistische bibimbap te maken, maar deze schrijver heeft het gedaan. Het probleem was dat je eidooiers nodig hebt, die vrij moeilijk opnieuw te maken zijn, maar tegenwoordig zijn er geweldige keuzes. Zorg ervoor dat je wat vrije tijd hebt, want je kookt meer dan 2 uur!

15 Authentieke Koreaanse Recepten

Ik heb alleen de zeer goed begrepen en authentieke Koreaanse recepten geselecteerd om dit deel te krijgen.

15. Dak Galbi Pittige Kip Roerbak

Wist u dat er speciale Dak Galbi-restaurants zijn in Korea? Vergelijkbaar met hamburgertenten in de VS kun je een enorme verscheidenheid aan smaken en smaakmakers kopen. Dak Galbi is in wezen pittige roerbakkip, vaak bereid in een gietijzeren pan.

16. Tteokbokki Pittige Rijstwafels

Koreanen houden van hun rijstwafels, en terecht. Het is het meest populaire straatvoedsel op de markt. Dit recept is een versie die wat pittiger is dan normaal, dus misschien wil je de ingrediënten een beetje aanpassen voor het geval je het nog droger wilt.

17. Koreaanse Gebakken Kip

Koreaanse gebakken kip is waarschijnlijk het meest bekende Koreaanse gerecht in het westen. Deze gefrituurde kleine hapjes bevatten een gemiddelde hete punch en zijn erg lekker. U wilt anderhalf uur uittrekken om te koken, maar de lijst met ingrediënten is niet al te lang.

18. Dakgangjeong Krokante Koreaanse Kipnuggets

Dit voedsel wordt vaak gebruikt als aperitief, omdat de hapklare nuggets perfect zijn voor kleinere porties. Je wilt ze maken van kippendijen, omdat het vetgehalte hoger is en het net zo snel uitdroogt als gevogelteborsten.

19.

Kimbap Koreaanse rijstrolletjes met zeewier

Afkomstig van de moeder van de schrijver, is kimbap niet een van de eenvoudige Koreaanse recepten. Het is echter de moeite waard, want het is zeer veelzijdig en perfect als fingerfood. Niet-ingewijden denken misschien dat dit sushi is, maar er zijn een aantal essentiële verschillen, hoewel ze hetzelfde uiterlijk hebben.

20. Gemakkelijke Tteok-galbi Koreaanse Pasteitjes Met Korte Ribben

20 Gemakkelijke Tteokgalbi Koreaanse pasteitjes met korte ribben

Probeer dit eenvoudige Koreaanse recept als je indruk wilt maken op iemand op een bepaalde dag. Hoewel de bereiding van de originele variant lang duurt, bevat dit recept enkele sneltoetsen en ideeën om de kooktijd drastisch te verkorten tot in totaal slechts 30 minuten. Inclusief voorwerk!

21. Yukgaejang Pittige Rundvleessoep Met Bessen

Deze soep is gemaakt met gesnipperd rundvlees en is extreem stevig. Zoals eerder vermeld, maak je geen zorgen over de pittigheid, want deze soep is veel milder dan de kleur zou doen vermoeden. Ik heb dit uit de soepcategorie gehaald omdat Yukgaejang nog steeds een van de meest authentieke Koreaanse recepten is.

22. Bibimbap

Hoe geweldig kan een kom rijst zijn? Als je niet veel gelooft, heb je het helemaal mis. Koreanen brachten het naar een hoger niveau door gemarineerd rundvlees, gebakken eieren en een heerlijke rode pittige bibimbap-saus toe te voegen. Zorg ervoor dat je het probeert!

23. Jajangmyeon Koreaanse Zwarte Bonensausnoedels

20 Gemakkelijke Tteokgalbi Koreaanse pasteitjes met korte ribben

Dikke saus en taaie noedels, gewoon hemels! Dit gerecht is erg goedkoop om te maken en zo geliefd in Seoul dat ze een geweldige zwarte dag hebben om Jjajangmyeon te vieren. Er is ook een Chinese versie van dit gerecht, maar het verschil is dat er zwarte bonensaus wordt gebruikt.

24. Gim geroosterde zeewierbladen

Een van mijn vrienden at rauwe zeewiervellen rechtstreeks uit de verpakking, maar ik had ze nooit nodig om eerlijk te zijn. Ik zou dit recept echter een kans kunnen geven, want dit is niet alleen een vrij goedkoop en gezond alternatief voor rijst om af te vallen, maar je kunt het ook gebruiken als je op zoek bent naar authentieke Koreaanse bijgerechten.

25. Zoete En Plakkerige Koreaanse Gebraden Kip

Een interessante draai aan de pittige versie van Koreaanse gebakken kip. Een van de zeer eenvoudige en gemakkelijke Koreaanse recepten, omdat je maar drie belangrijke ingrediënten nodig hebt. Zorg ervoor dat je de kippenvleugels dubbel frituurt om die extra crunch te krijgen!

26. Japchae Rechttoe Rechtaan Eenpans Koreaanse Glasnoedels

Ik heb een veganistische versie toegevoegd, daarom is het alleen redelijk om de initiaal toe te voegen aan de lijst met echte Koreaanse recepten. Het is mogelijk om dit heerlijke gerecht in slechts 20 minuten te bereiden, en het beste is dat je maar één pan nodig hebt!

27. Traditioneel Kimchi-recept

Geen enkele lijst met echte Koreaanse recepten is compleet zonder kimchi. U zult het waarschijnlijk in veel bovenstaande voedingsmiddelen gebruiken en u zult het duidelijk in een winkel kopen. Maar als je het zelf wilt maken, probeer dan dit recept, gemaakt door de oma van een professionele kok.

28. Bindaeduk Cho Kanjang Koreaanse Mung Bean Pannenkoeken

Hartige pannenkoeken maar helaas niet vegetarisch omdat je varkensvlees moet opnemen als je iets authentieks wilt. Het recept levert ongeveer 30 kleine pannenkoeken op, en het duurt ongeveer 40 minuten om ze te koken (8 minuten per dag), afhankelijk van hoe groot je pan is. Perfect voor meal prepping trouwens en een van de beste Koreaanse bijgerechten!

29. Kkaennip-jangajji Gemarineerde Perilla Bladeren

Ik heb absoluut moeite om dit bij een restaurant te bestellen voor het geval Engels niet was toegestaan. Dit is een zeer populair bijgerecht, meestal geserveerd samen met een kom rijst. De totale voorbereidingstijd is maar liefst 8 uur en 15 minuten, maar je kunt het tot 1 week in de koelkast laten staan voordat je het serveert.

30. Haemul-pajeon Zeevruchten Pannenkoek Met Groene Uien

20 Gemakkelijke Tteokgalbi Koreaanse pasteitjes met korte ribbenLast but not least een waar gerecht met garnalen, inktvis en kokkels. Je kunt het zelfs op een veganistische manier bereiden als je de zeevruchten weglaat en in plaats daarvan groentebouillon gebruikt. Niet zeker waarom je het dan een pannenkoek met zeevruchten zou noemen, maar hey, het is iets. Houd er rekening mee dat één pannenkoek behoorlijk groot is, dus misschien wil je hem met iemand delen.