Beste Snijplanken In 2021 Kopersgids En Recensies

Met een geweldige snijplank kun je je in een mum van tijd ontwikkelen tot een professional in het bereiden van maaltijden . Van het snijden van uien tot het verdelen van vlees, dit essentiële keukenhulpmiddel kan de taken aanzienlijk sneller en eenvoudiger maken.

Over het algemeen is de beste snijplank flexibel voor een verscheidenheid aan recepten. Echter, net als bij het gebruik van een koksmes, moet elke keuken minimaal 2 snijplanken hebben. Een voor het bereiden van elk soort rauw vlees, de andere voor het hakken van kant-en-klaar voedsel (brood, fruit (en groenten).

Of je nu af en toe kookt, als je meerdere borden hebt, heb je het juiste gereedschap voor een bepaalde taak, waardoor je kruisbesmetting kunt voorkomen. Dit is ook handig wanneer u meerdere maaltijden tegelijk wilt bereiden. Als je dus maar één bord hebt of merkt dat je huidige bord begint te bevuilen en te doorzeven met zware gutsen, is het tijd om een overtollig werkpaard voor je keukengadgetarsenaal te krijgen.

Hoe De Beste Snijplanken Te Kopen?

Dit zijn de belangrijkste kenmerken waar u op moet letten bij het kopen van een keukensnijplank:

1. Soorten Snijplanken

Snijplanken voor keukens zijn meestal gemaakt van plastic of hout, wat in deze handleiding centraal zal staan vanwege hun zachte, niet-schurende oppervlak. Met een uitstekende plastic of houten plank is de kans dat uw messen zelfs bij intensief gebruik niet bot worden.

Er zijn ook boards gemaakt van rubber, bamboe of mix. Ze zijn meestal goedkoper, maar voelen niet geweldig aan onder een mes. Sommige kunnen zelfs het lemmet van de messen ernstig beschadigen, terwijl andere de neiging hebben om hun gladde snijoppervlak sneller af te werpen dan plastic of houten planken.

Welk type u ook kiest, houd er rekening mee dat alle snijplanken na verloop van tijd verslijten, zelfs als ze goed worden onderhouden. Omdat een versleten plank je messen dof kan maken en een perfecte plek is voor ziektekiemen om te groeien. U moet deze dus vervangen door een nieuwe, nadat zich moeilijk te reinigen groeven beginnen te ontwikkelen.

Plastic bord versus houten bord: wat is de betere keuze?

Velen gaan ervan uit dat plastic borden een veiligere keuze zijn voor het bereiden van rauw vlees. Omdat
houten planken niet gemakkelijk schoon te maken zijn en
hogere niveaus van schadelijke bacteriën kunnen bevatten . Dus, als je niet ijverig bent bij het schoonmaken, zullen ziektekiemen die door rauw vlees worden opgenomen een grotere kans krijgen om voedselvergiftiging te veroorzaken.

Maar wetenschappelijk onderzoek biedt onvoldoende bewijs dat houten snijplanken na gebruik meer kans hebben om te worden geladen met schadelijke ziektekiemen dan plastic planken. Daarom denken we dat het heel goed mogelijk is om rauw vlees op houten of plastic snijplanken te verwerken.

Als je een houten plank koopt, kies er dan een die is gemaakt van hardhout zoals walnoot, kersen, teak, mahonie of walnoot. Omdat natuurlijk hardhout aanzienlijk langzamer groeit dan zachthout, is het dichter, wat zorgt voor een hoger niveau van kracht en uithoudingsvermogen.

In werkelijkheid groeien verschillende bossen met verschillende granen, en de manier waarop het graan eruitziet, hangt af van de manier waarop het hout in planken wordt gehakt. In deze gids beschouwen we twee populaire graansoorten in houten snijplanken, kops en randnerf.

Eindnerfplaten worden gemaakt door verschillende plaatuiteinden aan elkaar te lijmen. Ze zijn zachter voor messen doordat de randen tussen hun verticale vezels kunnen schuiven. Naarmate de tijd verstrijkt, sluiten markeringen en groeven met grotere efficiëntie. De kwetsbare uiteinden zorgen er echter ook voor dat de planken sneller drogen, barsten en vlekken krijgen.

Om edge-grain planken te maken, worden veel planken aan elkaar gelijmd met de zijkanten (randen) naar boven gericht in afwisselende bits. Vergeleken met kopse planken zijn ze harder voor de mesranden, zijn ze echter gemakkelijker te wassen en zijn ze beter bestand tegen splijten en barsten op basis van vocht.

Net als houten planken zullen ook kunststofplaten in vele vormen beschikbaar zijn, waarbij polypropyleen (PP) en hogedichtheidpolyethyleen (HDPE) platen het meest gunstig zijn. Het belangrijkste verschil tussen beide soorten polymeren is dat PP uitdagender en minder flexibel is , terwijl HDPE zachter en breukvaster is .

Plastic bord versus houten bord: de gedetailleerde vergelijkingstabel

Om uw keuze gemakkelijker te maken, vindt u hieronder onze vergelijkingstabel die de belangrijke kenmerken en verschillen tussen plastic en houten snijplanken belicht.

2. Grootte:

Er is een groot aantal maatselecties voor uw gloednieuwe snijplank. Dit kan slechts
20 cm lang zijn, of meer dan 91 cm. Over het algemeen wordt de perfecte maat voor een snijplank grotendeels bepaald door de
aanrechtruimte, de meslengte en de afmetingen van de spoelbak . Als je bijvoorbeeld vaak een mes van 30 cm gebruikt, kan een bord dat groter is dan dit, ervoor zorgen dat het gesneden voedsel over de andere kant valt. Het biedt ook niet genoeg ruimte om uw mes veilig te manoeuvreren.

Doorgaans zijn snijplanken van standaardformaat (tussen 12 en 46 cm) ruim genoeg om een enorme hoeveelheid groenten te bereiden. Maar als je in een gebied met een premium aanrecht woont, of als je gewoon iets nodig hebt om fruit in één keer te verwerken, heb je waarschijnlijk alleen een miniatuurbord nodig dat tussen de 8 en 25 cm lang is . Keukensnijplanken met een lengte van 24 tot 91 cm worden als te groot beschouwd . Hoewel ze ideaal zijn voor het bereiden van grote maaltijden, zoals het uitsnijden van een hele Thanksgiving-kalkoen, passen ze niet mooi in een kleine of standaard gootsteen .

Wat de dikte betreft, zijn houten planken meestal twee keer zo dik als vinylplanken, meestal tussen 1 en 5 cm. Meer dikte is gelijk aan meer gewicht, waardoor de plank steviger is, maar ook lastiger schoon te maken en op te bergen. Als u een goed gemaakte kopse plank wilt kopen, zoek er dan een met een diepte van minimaal 5 cm om de best mogelijke resultaten te garanderen.

Een dun plastic bord is licht en compact, wat zorgt voor probleemloze reiniging en extra draagbaarheid. Maar een te dun apparaat (dunner dan een inch) kan tijdens het snijden instabiel worden, vooral als het niet is uitgerust met rubberen antislipvoetjes.

3. Ontwerp

De beste snijplank kan ook een optie zijn tussen een gegroefde of horizontale plank .

Gegroefde planken hebben een groef rond de rand om sappen van vlees, groenten, fruit en vers fruit op te vangen. Dit maakt ze ideaal voor diegenen die vaak voedsel hechten dat vloeistof verdrijft tijdens het hakken. Maar hoewel u met deze apparaten kunt koken zonder een rommeltje te maken, moet u een klein hakoppervlak opofferen voor dit extra gemak.

Met een volledig vlak oppervlak zijn platte borden het beste voor het beheren van droge ingrediënten. Je kunt er natuurlijk ook een sappige kip mee snijden; het kost maar een beetje extra tijd om de rotzooi op te ruimen.

4. Andere Mogelijkheden

De beste keukenplank moet ook degene zijn die stil kan blijven staan. Net als bij een plastic bord, zijn de antislipvoet of randen rond de rand de beste manier om het stabiel te houden. Maar als je een omkeerbaar bord hebt dat niet op zijn plaats kan blijven tijdens het trimmen, kun je optionele accessoires kopen om dit probleem te verhelpen, zoals rubberen tenen, rubberen hoeken of antislipmatten. Houd er rekening mee dat deze toevoegingen ervoor zorgen dat u niet van beide kanten gebruik kunt maken.

Door het forse gewicht staan veel houten planken stevig op het aanrechtblad. Ze kunnen echter nog steeds rondschuiven wanneer ze beginnen te vervormen of wanneer u voedsel bereidt met een bot mes. De enige manier om ervoor te zorgen dat uw houten plank optimaal in balans is, is door deze regelmatig te oliën met voedselveilige minerale olie , zoals de Howard BBB012.

Recensies Van De Beste Snijplanken 2021

  1. Home Hero Best te koop in 2021
  2. OXO Good Grips Utility Beste kunststof snijplank
  3. Sonder Los Angeles Highland Best Value snijplank
  4. John Boos Block MPL2014125G Beste houten snijplank
  5. Groenere chef-kok Beste grote snijplank
  6. Farberware Glass Utility Beste snijplank voor glas
  7. Ironwood Gourmet Best End-grain snijplank
  8. Sonder Los Angeles Alfred Beste Walnoot Snijplank

1. Home Hero Best Te Koop In 2021

De Home Hero is onze eerste keuze omdat we niet geloven dat er een bord is dat de waarde van het product kan verslaan. Tegen een redelijke prijs heeft het alle fatsoenlijke functies die we hoog verwachten, waaronder een stevig ontwerp, hoge stabiliteit en ideale dikte.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Inclusief bonusmes, puntenslijper en borstel
  • Charcuterieplank aan de overkant
  • Elegante lay-out
  • Redelijk gewicht

nadelen

  • Ondiepe zijhandgrepen

Nog indrukwekkender: in het mooie pakket zitten een kaasmes, een tweetraps slijper om je messen te herstellen en een houten borstel om het snijvlak vrij van rommel te houden. Houd er rekening mee dat hoewel het meegeleverde kaasmes gekarteld is, de 2-traps slijper niet is ontworpen voor gekartelde messen.

Voordelen:

De Home Hero is gemaakt van natuurlijk hout en is niet alleen veilig in gebruik, de antimicrobiële eigenschappen verminderen ook de overdracht van verschillende infectieziekten die door rauw vlees worden verspreid. Met een dikte van ongeveer 4 cm maakt het voorbereidend werk aangenamer door stevig op zijn plaats te zitten terwijl je dobbelt en hakt. U hoeft geen extra gadgets te gebruiken om te voorkomen dat uw bord over de toonbank glijdt, zoals sommige mensen gewoonlijk doen met een goedkope eenheid.

Grote snijcapaciteit, omkeerbaar ontwerp en groeven rond de rand zijn verschillende kenmerken die de Home Hero tot een superieure snijplank maken voor zijn budget. De groeven zijn diep genoeg om alle sappen die uit het vlees vrijkomen in één grote put te gieten, terwijl de dubbelzijdige stijlen verschillende toepassingen mogelijk maken.

Dankzij die exclusieve elementen kan de Home Hero probleemloos als luxe charcuterieplank of als houten kaasplank fungeren. Voor extra prestaties is er aan de andere kant van deze snijplank een divot waarmee u gesneden voedsel of snacks kunt bewaren.

Als houten plank heeft de Home Hero delicate aandacht nodig om hem in topvorm te houden.Bovendien kan hij niet in de vaatwasser of in een met water gevulde gootsteen worden gewikkeld. Als er meer dan een paar minuten vloeistof op het voorste oppervlak zit, kan het bord kromtrekken, barsten en slecht verdelen.

Hoewel de Home Hero is gemaakt van hoogwaardig vakmanschap, zal hij, als je hem voor zwaar werk gebruikt, kleine, permanente snijtekens ontwikkelen. Elke keukenplank zal echter krassen krijgen bij voldoende gebruik, daarom beschouwen we dit niet als een dealbreaker.

nadelen

Het enige nadeel van de Home Hero is dat de ondiepe zijgreep, dat zijn echt kleine uitsparingen aan de zijkanten waarmee je je vingertoppen op het bord kunt krijgen voor eenvoudig optillen. Omdat het handvat kaal lijkt, moet u extra voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat dit gebied volledig droog blijft voordat u het opbergt.

2. OXO Good Grips Utility Beste Kunststof Snijplank

Houten planken zijn belangrijk, maar ze vergen veel tijd om te wassen en te onderhouden. Dus voor degenen die een hekel hebben aan schoonmaken na het eten, pleiten we voor de OXO Good Grips Utility snijplank. Dit bord is gifvrij en vaatwasmachinevriendelijk en geeft een veilige coating voor het bereiden van voedsel voor elke maaltijd zonder gedoe met schoonmaken en dagelijks onderhoud.

Pluspunten

  • Dubbelzijdige, niet-poreuze snijvlakken
  • Goedkoop
  • Zachte, taps toelopende randen vormen comfortabele handvatten
  • Geïntegreerde druppelvanger
  • Makkelijk te gieten hoeken
  • antislip ft
  • Vaatwasserbestendig

Voordelen

De OXO-trap is ongeveer 37 cm lang en 37 cm breed, wat voldoende is om een kleine berg componenten flexibel te hakken, te snijden of in blokjes te snijden. Met een gewicht van 7 kg is het lichtgewicht, maar toch stabiel genoeg om niet weg te glijden en rond uw aanrechtbladen te schuiven.

De rubberen voetjes aan de zijkanten zijn allemaal ontwikkeld voor extra stabiliteit, maar maken de plank ook licht verend bij het zagen. Bovendien zijn de voeten alleen waardevol voor milde klussen. Bij het trimmen van een dikker stuk gevogelte, moet je een handdoek onder het bord leggen om te voorkomen dat het losraakt.

Net als onze topkeuze, heeft de OXO een ontwerplay-out, dus het is waarschijnlijk dat je twee snijplanken hebt voor verschillende soorten voedsel. De kant van de planken heeft ook een ingebouwde druppelvanger en gemakkelijk te gieten hoeken om rommel te verminderen. Alles gaat omhoog, we zouden gewoon willen dat de tenen met grip en de sapgroeven zich aan beide zijden van de plank bevonden.

nadelen

Zoals eerder vermeld, zullen alle keukensnijplanken uiteindelijk krassen krijgen, en de OXO is geen uitzondering. Na verschillende keren gebruik kan je plank worden beschadigd door honderden messporen. Bovendien, terwijl de plank dik genoeg is om ervoor te zorgen dat je mes het plastic niet zal gutsen tijdens de meeste voedselbereidingstaken, als het mes te hard op het hakken komt oppervlak, dan kan het op zijn plaats vastklikken.

3. Sonder Los Angeles Highland Best Value Snijplank

Deze dubbelzijdige snijplank, vervaardigd door Sonder Los Angeles, gevestigd in de VS, biedt een onverslaanbare combinatie van functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek. Hoewel het prijzig is, waren we ervan overtuigd dat dit beproefde ontwerp de beste snijplank op de markt zal zijn.

Pluspunten

  • Biedt verschillende grootte-opties:
  • in staat om vlekken en geuren te voorkomen
  • Handige ingebouwde compartimenten voor het wijzigen van de grootte
  • Resersible, duurzaam en handig
  • Diepe groeven

Voordelen

Het bord is gemaakt van teakhout uit Aziatische bossen en zit duidelijk vol met rijke oliën – een speciale laag die het zeer goed bestand maakt tegen water, vlekken en bacteriën. In vergelijking met ander hout zal teak niet alleen minder snel littekens krijgen , het is zacht genoeg om hoge druk op uw koksmessen te voorkomen.

De handgrepen zijn gewoon een ander teken in zijn eigen voordeel. Hun ontwerp zorgt ervoor dat je de snijplank gemakkelijk van het aanrecht kunt tillen, zodat je de snijplank zonder moeite kunt oppakken. Waren ook erg onder de indruk van de lange, zware groeven langs de randen aan één kant van deze plank, die tot 128 gram afvoer kan opvangen. Als gevolg hiervan kunt u gegrilde borst, rundvlees, varkensvlees of ribben snijden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over overmatige vloeistof die op uw werkbladen, vloer of kleding stroomt.

De andere kant van dit bord heeft geen groeven. Maar het zal drie verschillende, ingebouwde sorteercompartimenten hebben voor het opbergen van gehakte ingrediënten. Met al deze toevoegingen geeft de Sonder Los Angeles plank een opgeruimd snijoppervlak terwijl alle dingen inbegrepen en toegankelijk blijven.

En omdat de antibacteriële componenten van dit oppervlak vlekken en geurtjes helpen voorkomen, is het ook mogelijk om er noten, crackers, fruit, olijven en meer in te bewaren voor het ontvangen van uw bezoekers, net als een bord.

Een ander voordeel van de Sonder Los Angeles-plank zijn de eigen verschillende afmetingen waaruit u kunt kiezen (18 van 36 cm, 20 bij 38 cm en 23 van 43 cm). Je zult zeker de ideale teakhouten plank vinden om elke dag te gebruiken en om trots op je werkbladen te laten zien.

nadelen

De Sonder Los Angeles Highland is niet vaatwasmachinebestendig. U moet het met de hand wassen om kromtrekken en barsten te voorkomen.

4. John Boos Block MPL2014125G Beste Houten Snijplank

Het John Boos-blok is beter dan andere houten snijplanken, deels vanwege zijn solide constructie en duurzame prestaties. Het is niet zo moeilijk dat het je messenvoordeel afstompt, maar het kan ook niet zo zacht zijn dat het sporen en zware sneden oppikt. Ook al kost het je misschien extra tijd en moeite om het te onderhouden, het kan jarenlang een favoriet in je keuken zijn.

Pluspunten

  • Aangepaste
  • Eenvoudig op te tillen en te bewaren
  • Gemaakt van duurzaam geproduceerde, met de hand geselecteerde Northern Hard Rock Maple
  • NSF gecertificeerd
  • Duurzaam

Voordelen

Het John Boos-blok is handgemaakt in Effingham, Illinois met met de hand geselecteerde noordelijke hardrock-esdoorn – het hout dat ongelooflijk goed bestand is tegen vlekken en geuren. Met een lengte van 51 cm biedt het voldoende ruimte om een aantal ingrediënten tegelijk te hakken, terwijl het niet al te onhandig is om problemen met de opslag te veroorzaken. Het is ook zwaar genoeg dat het voelt alsof je op je aanrecht glijdt wanneer je een grote kalkoen probeert te snijden.

Omdat de John Boos een platte plank is, kun je aan beide kanten snijden zonder beperkingen aan de voor- of achterkant. Als bonus hebben de zijkanten ingebouwde grepen, zodat je de plank op de gemakkelijkste manier kunt optillen en verplaatsen.

nadelen

Esdoorn kan tegen vocht, maar is niet zo effectief als teakhout. Dus, in vergelijking met deze Sonder Los Angeles-plank, moet het John Boos-blok vaker worden geolied. Het kan ook de elegante afwerking niet behouden zolang zijn rivaal.

We hebben ook ontdekt dat dit bord na 12-15 weken dagelijks gebruik kleine scheurtjes in de handgrepen of een lichtere cirkel dicht bij het midden zal veroorzaken, afhankelijk van hoe goed je er voor zorgt.

5. Groenere Chef-kok Beste Grote Snijplank

Met een lengte van ongeveer 61 cm en een breedte van 46 cm is de Greener Chef een uitstekende keuze voor diegenen die over het algemeen voedsel in grote hoeveelheden bereiden. Vergeleken met andere componenten op onze lijst, heeft het een ruimere snijcoating, dus het kost meer en neemt meer ruimte in beslag. Maar wij geloven dat het een werkpaard is waarop u jaar na jaar kunt vertrouwen.

Pluspunten

  • Breed snijoppervlak
  • Houdt schoonheid efficiënt vast
  • Afkomstig van mensenrechten gecertificeerde telers
  • Duidelijk bestand tegen microben
  • Gebruikersvriendelijk

Voordelen:

The Greener Chef is uitzonderlijk omdat het milder is voor de messen dan welke bamboe snijplank dan ook die op de markt verkrijgbaar is. Behalve dat je zelfs de grootste borst kunt pakken, kan het extra grote formaat ideaal zijn voor het kneden van deeg of het rollen en vormen van pasta.

Het meest indrukwekkende is dat elk bamboebord van Greener Chef is afgeleid van mensenrechtengecertificeerde telers. Het is ook 100% vrij van schadelijke chemicaliën, kleurstoffen, oplosmiddelen, lijmen, vlekken, lakken en kitten. Je board zal zeker geen krachtige augurkachtige geur van formaldehyde hebben (een giftige chemische stof die meestal wordt aangetroffen in bamboeproducten van lage kwaliteit uit China).

Een geweldige bonus die we in geen enkel ander bord hebben gevonden: als u twee of meer geselecteerde Greener Chef-producten kiest, kunt u 10 procent besparen op uw aankoop met de vouchercode (GRCHEF10). Andere geavanceerde kenmerken van de Greener Chef waar u dol op zult zijn, zijn de diepe sapgroeven, zijhandgrepen, omkeerbaar ontwerp en microbe-resistente eigenschappen.

nadelen

Als handelswaar van bamboe wordt het bord elke keer dat je het schoonmaakt bedekt met kleine splinters. Wees dus niet verbaasd als je ziet dat er splintergrote stukjes van je board komen de eerste keer dat je het wast.

6. Farberware Glass Utility Beste Snijplank Voor Glas

Wij adviseren u alleen een glazen snijplank te kopen als deze goed aansluit bij uw eigen wensen en levensstijl. Over het algemeen zullen glazen snijplanken uw messen, die scherp zijn vanwege hun harde oppervlak, snel dof maken. Bovendien is de hoeveelheid wrijving die regelmatig door hun oppervlakken wordt geboden, niet voldoende om te voorkomen dat uw voedsel tijdens het hakken gaat schuiven.

Pluspunten

  • Een stevig oppervlak kan mes bot maken
  • Meer kans om weg te glippen tijdens het hakken

In vergelijking met plastic of hout is glas ook schadelijker in gebruik. Stel bijvoorbeeld dat glas onbedoeld valt of wordt gebruikt om met overmatige kracht door bot te snijden; het zal in kleine, scherpe stukjes splitsen in plaats van alleen te barsten of kromtrekken, zoals houten en plastic planken.

Simpel gezegd, glazen snijplanken hebben zoveel nadelen dat we niet denken dat ze praktisch zijn voor de dagelijkse voedselbereiding. Als u u echter echt nodig heeft, kan de Farberware de meest geschikte keuze zijn.

Voordelen:

Dit bord is gemaakt van gehard glas en is vier keer sterker dan zijn tegenhangers. Maar dit betekent niet dat uw koopwaar onbreekbaar is. Om te voorkomen dat het getextureerde oppervlak versplintert, raden we je aan het alleen te gebruiken voor het aanpakken van fruit, kaas, groenten of ander voedsel dat geen overmatige snijkracht vereist.

De Farberware treden 30 cm lang bij 36 cm breed bij 1 cm dik. Zoals de meeste plastic planken, heeft hij ook rubberen voetjes op de vloer. Hoewel we ontdekten dat de voetjes het bord beter op zijn plaats kunnen houden dan de meeste andere glazen keukenborden op de huidige markt, heb je nog steeds moeite met hakken zonder er een vochtige handdoek onder te leggen.

Het grootste voordeel van dit glasbord in onze beste keuze is dat het uitzonderlijk gemakkelijk met de hand te reinigen is als gevolg van dit niet-poreuze oppervlak. Het is vaatwasmachinebestendig voor moeiteloze reiniging.

7. Ironwood Gourmet Best End-Grain Snijplank

Met een reeks innovatieve functies, zoals de rijke, glinsterende afwerking, het multifunctionele ontwerp en het uitgestrekte snijgebied, is dit bord zeker een van de beste end-grain-modellen die je voor dit budget op de markt kunt vinden.

Pluspunten

  • Multifunctioneel
  • Gemaakt van prachtig acacia hardhout met unieke en natuurlijke contrasterende patronen
  • Ongelooflijk duurzaam
  • Aantrekkelijke schoonheid
  • antimicrobieel

Voordelen:

Met zijn dubbel platte snijvlakken heeft hij geen groeven of ingebouwde sorteervakken. Maar we garanderen je dat de natuurlijke dichtheid van deze acaciaplank jarenlang uitstekende service biedt aan eigenaren die het constant goed onderhouden.

Volgens de Ironwood-fabrikanten zijn al hun planken gemaakt van acaciabomen die minstens 25 jaar rijpen voordat ze worden geoogst. Op deze leeftijd is de nerfstructuur van acaciahout bijna volledig volgroeid, wat de schoonheid en chatoyancy ( de vreemde eigenschap die van kleur en glans verandert bij verschillende lichtomstandigheden ) van je board optimaliseert .

Aangezien Ironwood zijn planken niet behandelt met vernissen of lakken, kan het oppervlak van tijd tot tijd hobbelig worden. Dat is normaal en kan worden gladgestreken met schuurpapier met een hoge korrel en geolied om de plank weer als nieuw te maken.

nadelen

8. Sonder Los Angeles Alfred Beste Walnoot Snijplank

Deze snijplank voor de keuken wordt geleverd met alle functies die u in de voordeligste keuze vindt, inclusief de diepe groeven, ingebouwde sorteervakken en twee zijhandgrepen. Het bevat antislipvoetjes die schokken absorberen tijdens het hakken, het bord stabiel houden tijdens gebruik en ruimte creëren voor luchtcirculatie zodat de onderkant droog blijft. (Niet alle snijplanken van Sonder Los Angeles zijn te vinden met rubberen voetjes, dus voor ons is dit een geweldige bonus.)

Pluspunten

  • Hoog aantal zelfherstellende eigenschappen
  • Veelzijdige ingebouwde sorteercompartimenten
  • Diepe sapgroeven
  • Verwijderbare antislipvoetjes

nadelen

  • Hoog prijskaartje

Houd er rekening mee dat de voeten afneembaar zijn. Om direct bij het eerste gebruik van de antislipfunctie te genieten, moet je ze zelf in de vier kleine boorgaten op elke hoek van het bord bevestigen.

Gezien de prestaties is het bijna identiek aan de tegenhangers van teakhout, zelfs wanneer de verschillende kenmerken worden vergeleken in termen van kleur, nerf, dichtheid en compleet. Maar bovendien kan het verdraaien, barsten of splijten als overtollig vocht zich binnenin of bij het snijden op het oppervlak ophoopt.

Vergelijkingstabel Voor Best Beoordeelde Snijplanken

Beste Merken Snijplanken

1. Thuisheld

Home Hero staat in de volksmond bekend om het maken van hoogwaardige, maar toch betaalbare keukengadgets, waaronder pannensets met antiaanbaklaag, roestvrijstalen kookgerei en plastic voedselzakken.

Alle Home Heros-producten zijn gemaakt van hoogwaardige stoffen en onderscheiden zich van de rest door hun ongelooflijke duurzaamheid, met name de snijplanken van 4 cm slagersblok. Stijlvol en praktisch, ze zijn gegarandeerd een onmisbare metgezel in elke keuken.

2. Sonder Los Angeles

Sonder Los Angeles is een gloednieuwe merknaam in de branche die zich richt op slechts 1 productlijn – houten snijplanken. Volgens de agenten van het bedrijf hebben alle producten van Sonder Los Angeles over het algemeen ongeveer 10 weken nodig om een prototype te maken, te testen, te herzien en te perfectioneren voordat ze op de markt worden gelanceerd. Ze beschouwen deze zorg en geduld resulteren in een grotere esthetische schoonheid en een langere functionele levensduur.

Op het moment van schrijven zijn de snijplanken van Sonder Los Angeles gemaakt van teak, acaciacherry, Amerikaanse esdoorn, Winsome esdoorn of walnoot.

3. John Boos & Co

Met meer dan 125 decennia aan betrouwbaarheid en duurzaamheid in zijn eigen gastronomische producten en foodservice-apparatuur, is John Boos & Co. nu een toonaangevende fabrikant in de industrie.

Gevolgtrekking

Snijplanken zijn een wonder in de keuken, vooral als je serieus bezig bent met koken. Afgezien van de kosten, is materiaal het meest cruciale kenmerk geworden dat u zorgvuldig moet overwegen als het gaat om het kopen van de beste snijplank. Als er ook enkele verschillen zijn in grootte en ontwerp, geloven we niet dat deze elementen de prestaties van de planken zoveel zullen beïnvloeden als het eigen materiaal.