Beste Steakmessen In 2021. Volledige Koopgids En Recensies

We concentreren ons er meestal niet veel op, maar steakmessen kunnen een maaltijd maken of breken. Dit artikel is bedoeld om u te helpen de beste steakmessen te ontdekken die beschikbaar zijn, zodat u en uw naasten met gemak en plezier van uw eten kunnen genieten. We bieden ook een lijst met aanbevelingen van ons beoordelingsteam.

Hoe De Beste Steakmessen Te Selecteren?

Hoe De Beste Steakmessen Te Selecteren

Het mag geen verrassing zijn dat er veel variatie is. Zoals bijna elke keuken van toepassing is, is het eenvoudig om diep in de complexiteit van deze producten te duiken.

U hoeft echter geen professionele metallurg te zijn om te begrijpen wat goed is. Met slechts een klein beetje begrip van de basis, heb je geen probleem om de beste steakmessenset voor je eigen huishouden te kiezen.

Type: Zijn Gekartelde Of Rechte Steakmessen Beter?

Voor velen van ons roept de uitdrukking steakmes het beeld op van een gekarteld mes dat in een hete steak duikt. Zoals u echter meteen zult merken aan onze onderstaande keuzes, zijn ze niet allemaal gekarteld. Dus wat is het verschil?

Allereerst zal een gekarteld mes zich gedragen als een miniatuurzaag, waarbij zowel snijkanten als scheurende acties worden gecombineerd. Dat kan handig zijn bij bijzonder taai vlees, maar het kan ook malsere gerechten zoals vis of lamslende opknappen. Rechte messen, indien goed geslepen, glijden gemakkelijk door het vlees.

Een ander belangrijk onderscheidend kenmerk is onderhoud. Omdat steakmessen meestal op porseleinen borden worden gebruikt in plaats van op snijplanken, vervelen de randen die in contact komen met de plaat snel.

Gekartelde bladen bieden alleen de uiteinden van hun kartels als eerbetoon – hun resterende oppervlakken blijven veel langer scherp. De wisselwerking is dat, wanneer ze uiteindelijk moeten worden verscherpt, het veel meer werk kost. Rechte steakmessen daarentegen werken met vrijwel elk slijpsysteem.

Geen van beide stijlen is noodzakelijkerwijs slechter of beter. Het is grotendeels een kwestie van voorkeur.

Soms kom je messen tegen met kleine kartels die heel dicht bij elkaar staan. Het lijkt misschien alsof ze het beste van twee werelden bieden, maar dat is niet waar. Dergelijke microvertandingen zijn onmogelijk te slijpen, daarom raden we aan ze te vermijden.

Terminologie

Het gebied van bestek heeft zijn eigen terminologie, zoals elke hobby of branche. Waren allemaal comfortabel met het voordeel en de handgreep van een mes, maar er zijn nog een paar belangrijkere termen om te begrijpen, zoals tang en bolster.

Tang verwijst in dit geval naar het metaal dat door het handvat uit het blad steekt. De meeste messen die hun zout waard zijn, hebben een volle tang die helemaal terugloopt tot in de onderkant van het handvat. Hierdoor heb je meer grip, scheurt het handvat minder snel en is het mes ook nog eens in balans. Normaal gesproken is het metaal van een volledige tang waarneembaar op de ruggengraat van het handvat.

Sommige goedkopere messen maken gebruik van constructies met halve tang of rattenstaart. Zoals de naam al aangeeft, zal een halve tang zich slechts gedeeltelijk langs het handvat uitstrekken. De klinknagels en geleiders hiervan lopen altijd een groter risico om te breken.

Een rattenstaart daarentegen heeft slechts een dunne staaf metaal die door het handvat steekt. Je krijgt hier wat meer hefboomwerking dan met half-tang-lay-outs. De klinknagels hebben echter nog steeds meer kans om te breken of los te komen dan bij handgrepen met volledige tang.

Sommige messen hebben een bolster. Bolsters zijn vergrote delen van het staal waarin het blad het handvat raakt. Meestal stroomt hun contour in de vorm van het handvat. De bolster zorgt voor een beetje extra gewicht en grip, en helpt je handen te beschermen in de mesrand.

Overzicht :
We raden aan steakmessen te zoeken met een full-tang en bolster.

Gesmeed Versus Allergisch

Als je ooit de beschrijving van een high-end mes hebt gelezen, heb je waarschijnlijk ontdekt hoe schoorvoetend de fabrikant zijn smeedproces aanprijst. De kwestie van gesmede versus gelamineerde constructie is een constante heen-en-weer strijd op het gebied van hedendaags bestek.

Traditioneel moesten alle bladen gesmeed worden. Het staal van een gesmeed mes begint als een blok dat vele malen wordt verhit, gehamerd en op zichzelf wordt gevouwen. Dit proces versterkt de moleculaire bindingen in de legering en zorgt voor een sterk, duurzaam mes. Vrijwel alle gesmede bladen hebben een volledige tang en vaak ook een versteviging.

Het probleem is dat smeden een kostbare, tijdrovende procedure is. Die kosten verschijnen op het aankoopprijskaartje. De meeste van de beste collecties keukenmessen worden gesmeed en geleverd aan het einde van het prijsspectrum.

Het goedkopere alternatief zijn gestempelde messen. Deze worden allemaal met industriële machines uit plaatwerk gesneden (gestempeld), wat de prijs drukt. Ze werden algemeen beschouwd als slechte tot gesmede messen, maar de afgelopen decennia zijn er aanzienlijke verbeteringen geweest in extrusie- en stempeltechnieken. Sommige gestempelde messen komen momenteel in de buurt van hun gesmede broeders wat betreft stijfheid en randbehoud.

Materiële Samenstelling

Veel koksmessen (met name de high-end messen) gebruiken een vorm van koolstofstaal die niet wezenlijk beschermd is tegen oxidatie (roest). Deze messen moeten zorgvuldig worden gewassen en ervaren om hun oppervlak te behouden.

Steakmessen zijn daarentegen bijna altijd van roestvrij staal. Dit komt omdat we aanleg hebben om vlees te marineren in zoute oplossingen. Zout versnelt het oxidatieproces enorm – daarom moeten zeeschepen zich meer concentreren op roestpreventie dan zoetwaterboten. Een steakmes van koolstofstaal zou heel snel moeten worden schoongemaakt, maar een roestvrijstalen mes zal overleven totdat je klaar bent met drankjes en dessert.

Hardheid

De hardheid van een lemmet wordt uitgedrukt in de Rockwell Hardness Scale.

Verschillende metallische formules en verschillende warmtebehandelingstechnieken beïnvloeden de hardheid van metalen op verschillende manieren.

De meeste culinaire messen, behalve enorme hakmessen, hebben een Rockwell-score tussen ongeveer 54 en 60. Alles in dat bereik is over het algemeen geweldig voor gewoon keukengebruik.

De vuistregel is dat hardere mesjes (grotere hoeveelheden) langer scherp blijven, maar kwetsbaarder zijn. Brosse voordelen kunnen gemakkelijker worden afgebroken dan ductiele. De dikkere messen hebben waarschijnlijk meer honen nodig om scherp te blijven, maar ze zullen minder snel afbreken als ze bot of ander zilverwerk raken.

Recensies Van De Beste Steakmessen In 2021

Nu, met al die achtergrond uit de weg, welke messen voldoen aan onze normen? Dit zijn onze selecties voor de beste steakmessen in 2021.

  1. Dalstrong Gladiator (Straight-Edge) Best te koop in 2021
  2. Wsthof Classic Ikon Beste high-end steakmessen
  3. Bellemain Premium Best Value Steakmessen
  4. Dalstrong Gladiator Best gekartelde steakmessen
  5. Zelancio Bestek Beste Japanse Steakmessen

Lees verder voor de gedetailleerde beoordelingen.

1. Dalstrong Gladiator (Straight-Edge) Best Te Koop In 2021

Als je bent afgestemd op de wereld van culinaire aanbiedingen, ben je waarschijnlijk bekend met het merk Dalstrong. Ze hebben naam gemaakt door te proberen de beste aspecten van de Japanse en Europese tradities van het maken van messen te combineren. Ze zijn niet de goedkoopste, maar zolang je ze kunt betalen, is het moeilijk om mis te gaan met koopwaar van Dalstrong.

Pluspunten

  • Smalle rand is moeilijker om een puntenslijper voor te vinden
  • Vereist routinematig honen

Deze collectie van vier messen is gemaakt van ThyssenKrupp-staal, een in Duitsland ontworpen high-carbon roestvrijstalen formulering. Het geeft het lemmet een hogere hardheid in vergelijking met het typische roestvrij staal. De stof zelf komt binnen op een 56 op de Rockwell-hardheidsschaal.

Daarom moeten de Dalstrong-messen langer meegaan tussen de slijpbeurten dan sommige.

Dat staal is gekoppeld met een smalle rand van 14-16 graden. Dit staat in contrast met de meer gebruikelijke 20 graden voordelen van de meeste Europese messen. De smalle rand maakt het in staat om precieze sneden te maken, maar vereist wat meer honen om het in topconditie te houden.

Helaas zorgt de hoek ook voor een probleem als het tijd is om hem echt te slijpen. Honen kan onder elke hoek, maar de opties voor echte schurende slijpers zijn beperkter. We raden u aan om de slijpers die onder die hoek beschikbaar zijn, te onderzoeken voordat u zich op die messen nestelt.

Je zou ook kunnen opmerken dat deze messen kleine holle groeven langs hun horizontale oppervlakken hebben. Deze verminderen de plakkerigheid van de verbindingen. Volledig gladde oppervlakken kunnen aan dicht vlees hechten, wat uw snijwerk een beetje vervelender maakt. De divots helpen het vlees weg te vallen van het mes.

De Gladiator-messen hebben een volledige tang die helemaal doorloopt tot aan de onderkant van het handvat. Full-tangmessen zijn ongetwijfeld de beste optie, omdat ze goed uitgebalanceerd zijn en de beste controle bieden. Deze hebben ook een grote steun die het handvat van het blad scheidt.

De grepen zijn gemaakt van pakkahout, een hout-epoxymix die snel de industriestandaard aan het worden is. Het gaat langer mee en is minder absorberend dan puur hout, maar ziet er toch elegant uit.

Bovendien, zoals de meeste Dalstrong-producten, worden de Gladiator-steakmessen geleverd met hun eigen meshulzen. Uw lade is misschien net zo giftig voor mesranden als porseleinen borden. De beschermhoezen beschermen je messen tegen schokken. Zorg ervoor dat u de messen laat drogen voordat u ze omhult.

2. Wsthof Classic Ikon Beste High-end Steakmessen

Zoals menig professionele kok zal zeggen, als je echt het beste mes nodig hebt, dan is Wsthof de juiste keuze. Met andere woorden, wanneer u het geld hiervoor heeft. Wsthof komt uit Solingen, de beruchte stad Blades in Duitsland. Ze staan bekend om het maken van een paar van ’s werelds beste bestek.

Pluspunten

  • Relatief lage kwaliteit roestvrij staal
  • Gestempeld in plaats van vervalst

Dit is een set van vier messen. Net als onze keuze voor Beste om te kopen, hebben deze Ikon-steakmessen rechte randen, maar hun precisieslijping maakt korte metten met de meeste soorten vlees. De randen zijn in een hoek van 14 graden gezet. Dankzij de kleine hoek kunnen ze met veel minder inspanning door veeleisend materiaal snijden.

Nogmaals, het is belangrijk om te weten dat je deze messen vaker moet slijpen en slijpen dan zware koksmessen. Wees voorzichtig bij het kiezen van een slijper – 14 graden is niet de meest voorkomende snijhoek, daarom kan het moeilijk zijn om de juiste slijper te vinden.

Als alternatief kun je de messen af en toe naar Wsthof sturen om die fabrieksscherpe rand te animeren. Het bedrijf gaat er prat op dat zijn PEtech (Precision Edge Technology) het mes twee keer zoveel voordeel geeft als bij andere technieken. We hebben die claim niet kunnen beoordelen, maar we kunnen zeker zeggen dat hun lasergeleide slijptechnieken kwaliteitsranden opleveren.

Zoals bijna alle Wsthofs-messen, maken deze gebruik van hoogwaardig roestvrij staal. Het levert een beetje meer veerkracht dan goedkoper roestvrij staal, maar houdt oxidatie op een afstand. Het staal is extreem moeilijk en komt binnen op 58 op de Rockwell-hardheidsschaal. Gooi ze echter niet rond – meer uitdagende messen versnipperen eenvoudiger dan zachtere.

Veel steakmessen zijn gemaakt van gestempeld staal, maar Wsthof smeedt die van hen. Over het algemeen zijn gesmede bladen sterker en behouden ze een betere snijkant dan gesmede bladen.

Het smeedproces geeft de ontwerper ook de mogelijkheid om een sterke metalen halve bolster op te nemen waarin het mes het handvat raakt. Het extra materiaal helpt het mes in balans te houden en beschermt tegelijkertijd je handpalmen. Daarachter strekt de tang zich helemaal uit tot aan de kolf van de grip om ervoor te zorgen dat je voldoende hefboomwerking hebt.

In tegenstelling tot veel dure messen tegenwoordig, maakt Wsthof hun tractie met polyoxymethyleen of POM. Ironisch genoeg lijkt het niet zo mooi als houtnerf, maar het is moeilijk te verslaan in termen van levensduur. De POM zal niet barsten of uitzetten zoals houten handvatten soms doen.

Helaas levert Wsthof geen schedes bij deze messen. We raden aan om er zelf een te vinden of met een messenblok om de randen te verdedigen.

3. Bellemain Premium Best Value Steakmessen

De beste betaalbare steakmessen die we vandaag op de markt vonden, waren de Bellemain Premium-set. Ze hebben enkele kenmerken van hoogwaardige messen, maar tegen veel lagere kosten.

Pluspunten

  • Relatief lage kwaliteit roestvrij staal
  • Gestempeld in plaats van vervalst

De meeste goedkope steakmessen maken gebruik van gemakkelijk afneembare messen en laten soms een complete tang over om kosten te besparen. Bellemain biedt niet alleen een volledige tang voor stabiliteit en hefboomwerking, maar biedt u ook een complete versterking. De bolster houdt rekening met het mes, zoals de duurdere hierboven, en helpt je vingers te beschermen in de rand van het mes.

Als je een metalen bolster vindt, betekent dit meestal dat het mes is gesmeed. Gesmede messen zijn doorgaans veeleisender, maar ook duurder. In het geval van Bellemain lijken de bladen echter te zijn gestempeld en geslepen tot de juiste dikte.

Door het mes te stempelen, kunnen ze aan de zeer lage prijs voldoen. 1 mag niet verwachten dat een gestempeld mes de prestaties of levensduur van een gesmeed mes behoorlijk evenaart. Desalniettemin heeft de stempeltechnologie een zeer lange weg afgelegd en de messen kunnen u goed van pas komen als ze correct worden bewaard. Omdat ze van dikke platen zijn gemaakt, zullen deze ook duurzamer zijn dan veel gestempelde messen.

Over zorg gesproken, het is van cruciaal belang dat je deze Bellemain-messen relatief snel na gebruik wast. Ze zijn gemaakt van minder veerkrachtig roestvrij staal, dus roestvlekken kunnen sneller verschijnen dan op een paar andere messen.

Alle kanttekeningen terzijde, de Bellemain Premium-set is moeilijk te verslaan voor deze prijs. De vertanding kan behoorlijk lang duren voordat verscherping nodig is, en als je ervoor kiest om in de toekomst te upgraden, ben je niet veel geld kwijt.

4. Dalstrong Gladiator Beste Gekartelde Steakmessen

4 Dalstrong Gladiator beste gekartelde steakmessen

Er is geen principe dat zegt dat steakmessen van hoge kwaliteit recht moeten zijn. Deze gekartelde versies van Dalstrongs Gladiator-lijn hebben veel gemeen met onze selectie om Best te kopen.

Pluspunten

  • Vertandingen behouden de scherpte zeer lang
  • Robuust high-carbon roestvrij staal
  • Full-tang constructie
  • Pakkahouten handvatten
  • Omhulsels omvat

nadelen

  • Kleinere steun dan de straight-edge variant

Zoals de meeste Dalstrong Gladiator-artikelen, zijn deze steakmessen gemaakt van ThyssenKrupp high-carbon roestvrij staal. Hun randen zijn ook ingesteld tussen 14 en 16 graden. Gelukkig, omdat ze gekarteld zijn, hoef je niet veel te slijpen. Als u een elektrische slijper met een flexibel stropping-wiel kunt ontdekken, dan zal dat aan uw slijpbehoeften voldoen.

Afgezien van de kartels, is het belangrijkste onderscheidende kenmerk tussen deze en de rechte Gladiators jouw truc. Deze gekartelde messen hebben een stompe punt in tegenstelling tot een traditionele puntige. Dat betekent dat je niet de mogelijkheid hebt om je vlees te steken, zoals een middeleeuwse ridder, maar hun prestaties niet mag schaden.

5. Zelancio Bestek Beste Japanse Steakmessen

Wil je je eetkamer een oosters tintje geven? Zelancio Cutlery heeft een prachtig paar steakmessen in Japanse stijl gemaakt, misschien wel precies wat u zoekt.

Pluspunten

  • Stevig VG-10 koolstofstalen centrum
  • Zware steun
  • Pakkahouten handvatten
  • Minder ergonomisch dan de meeste
  • Rat-tail tang

De Japanse messen van Zelancio zijn recht geslepen, dus je zou ze regelmatig moeten slijpen. Het voordeel ligt tussen de 15 en 17 niveaus – een beetje breder dan andere rechte messen in deze lijst.

We waren verrast toen we de messen op deze plaat onderzochten dat de Duitse een kleinere hoek hadden dan de Japanse. Misschien zegt dat iets over hoe cross-culturele messenmakerij nu is.

De bladen zijn gebouwd rond een Western VG-10 koolstofstalen kern. Hun tangen zijn allemaal rattenstaartontwerpen, maar de staarten strekken zich gelukkig helemaal uit tot aan de kolfplaat, waardoor ze meer stabiliteit hebben dan sommige rattenstaarten.

De handvatten zelf zijn gemaakt van zeer aantrekkelijk pakkahout. Hoewel mooi, is hun ronde doorsnede minder ergonomisch dan veel hedendaagse messen.

Bovendien hebben ze stalen bolsters, maar door de diepte van het lemmet zien ze er delicater uit dan de meeste steakmessen. Ze kunnen zich echter staande houden tegen elk vlees, dus stress niet.

Hoe Zorg Je Voor Je Eigen Steakmessen

Het is goed om messen op tijd te wassen. Houd er altijd rekening mee dat roestvrij staal roestvlekken kan verzamelen als het te lang niet wordt schoongemaakt.

Soms zul je steakmessen zien die worden geadverteerd als vaatwasmachinebestendig, maar dat zijn er maar heel weinig. En zelfs in deze gevallen raden we aan om dagelijks te wassen. Ondanks hun angstaanjagende uiterlijk, kunnen mesjes delicate items zijn. Ander zilverwerk dat in de mand ernaast wordt gegooid, kan de rand van het mes afbreken en dof maken.

Bovendien kan al het hout in de messen tijdens de vaatwasser overtollig water opnemen. Door absorptie zal het hout uitzetten en mogelijk barsten of loskomen van de doorn.

Was liever alle messen met de hand met warm water, spoel ze af en droog ze op een plaats waar ze waarschijnlijk niet beschadigd raken. Sommige transportrekken zijn vrij open voor de lucht, zodat het drogen daar kan worden bewerkstelligd.