Consumer Reports 2022: The Best Soy Sauce Americas.

Sojasauzen zijn al lang een hoofdvoedsel in Oost-Azië. Al meer dan 2000 jaar kun je ze vinden op de tafels van de elite burgers en studenten van het hoogste niveau. Tegenwoordig is de heerlijke saus verkrijgbaar in verschillende vormen, geproduceerd door honderden verschillende merken, elk met hun unieke productieprocessen.

Zijn unieke smaak en hartige smaak kunnen niet over het hoofd worden gezien. Het belangrijkste ingrediënt is de sojabonen waar de saus zijn naam aan ontleent. De umami-smaak wordt intenser tijdens de fermentatie. Daarom komt de naam van de saus van de sojabonen.

Deze review brengt je het beste van deze magnifieke saus, om je te helpen bij het selecteren van de beste sojasaus Americas Test Kitchen , met de beste kwaliteiten.

Recensies Van De Beste Sojasauzen Ter Wereld

Hier zijn de best beoordeelde sojasaus 2022

Yamaroku Shoku Pure Artisan Dark Sweet Tsuru Bishio beste Japanse Sojasaus

De Yamaroku SShoku Tsuru Bishio is een al lang bestaand merk sojasaus, zorgvuldig verpakt en verzegeld in een glazen fles van 510 gram. De exacte hoeveelheid saus is eenvoudig af te meten met behulp van de dispenser die in de fles zit.

Het is een Japanse sojasaus, bereid met oude methodes. Met behulp van eersteklas gastronomische vaten, elk meer dan honderd jaar oud. Laat de saus minimaal 3 jaar fermenteren. Dit kan worden verhoogd tot maximaal 5 jaar om ervoor te zorgen dat de saus de beste smaak ontwikkelt.

Deze saus is rijk aan hartige smaak en heeft de karakteristieke tinteling waar sojasauzen om bekend staan. Het merk heeft ook een unieke, rijke, zachte smaak.

Voordelen:

Een rijke en goed afgeronde smaak

Ongelooflijke verpakking met een dispenser

Indrukwekkende veelzijdigheid

nadelen:

Bevat gluten

Kishibori Shoyu (zuivere Ambachtelijke Sojasaus) Premium Geïmporteerde Soja

Deze premium sojasaus komt uit Honshu in Japan. Het wordt omschreven als ambachtelijk.

Het is gemaakt van hoogwaardige sojabonen en geroosterde tarwe, evenals pekel met in de zon gedroogd zeezout. Het mengsel laat men vervolgens een jaar fermenteren in oude cidervaten. De vaten zijn geen onbekende in het proces, omdat ze al meer dan honderd jaar worden gebruikt en gedurende meerdere generaties geweldige smaken produceren.

De saus heeft een diepe, sterke en complexe hartige smaak, die gegarandeerd de algehele beleving van uw maaltijd naar een hoger niveau tilt. Het is zacht, evenwichtig en vol van smaak.

Voordelen:

Geweldige smaak en smaak

Zorgvuldige en geperfectioneerde verwerking

Onvervalste smaak en smaak

nadelen:

Papieren omslag kan soms losraken, waardoor de saus zichtbaar blijft

Kikkoman Japans Gemaakte Sojasaus

De Kikkoman is een bekende merknaam voor kopers van sojasaus, die bedreven zijn in het maken van hoogwaardige sojasauzen tegen betaalbare prijzen. Japan Made Sauce is gemaakt met behulp van traditionele methoden die een super smaakvolle sojasaus produceren.

Het is verpakt als 958 gram donkere vloeistof in een plastic fles met een eigen dispenser. De sojasaus heeft een zeer consistente smaak en kan uw maaltijden van gewoon in een blikvanger veranderen. Het is gemaakt met behulp van traditionele methoden. Met gefermenteerde sojabonen, gemengd met geroosterde granen, pekel en aspergillus oryzae.

Alle ingrediënten zijn gemaakt van natuurlijk geteelde en geproduceerde basis. Natuurlijk gebrouwen en verpakt voor uw consumptie en tevredenheid.

Voordelen:

Gemaakt met natuurlijke en biologische ingrediënten

Heerlijk en heerlijk met veel smaak?

Container met een dispenser

Geen anorganische bewaarmiddelen

Zeer betaalbaar

nadelen:

Het is misschien te zout

Bragg Vloeibare Aminozuren

Bragg vloeibare aminozuren

Braggs Liquid Aminos bevat technisch gezien geen sojasaus, maar heeft een vergelijkbare smaak. Het is verpakt in twee plastic flessenverpakkingen van 454 g.

De vloeibare saus is gemaakt van ongefermenteerde saus en bevat geen tarwe, wat uitstekend nieuws is voor gebruikers met coeliakie of allergisch voor gluten. Hoewel de hartige smaak niet zo complex en zo zout is als gewone sojasaus, is hij vaak sterker dan gewone sojasaus.

Het is een populaire keuze omdat het beter smaakt. Braggs is een geweldige vervanging voor traditionele sojasauzen. Als je iets nieuws wilt proberen zonder de umami-smaak van je saus op te offeren, is Braggs misschien het proberen waard. Hoewel de saus geen gluten bevat, heeft deze eigenlijk meer natriumgehalte en enkele andere anorganische elementen als conserveermiddelen.

Voordelen:

Sterkere umami-smaak

Het bevat geen allergenen

Zeer betaalbaar

Veelzijdig gebruik

nadelen:

Bevat meer natrium

Dunne verpakking

BetterBody Foods Biologische Kokos Aminos Sojasaus

Dit is een andere alternatieve sojasaus die ook veel goedkoper is dan traditioneel verwerkte sojasauzen. Deze compacte fles heeft een inhoud van 479 gram.

BetterBodys Organic Coconut Aminos Sauce is gemaakt van natuurlijke kokosbloesemnectar en Himalayazout. Het heeft een robuuste en unieke smaak die het gemakkelijk leent aan een breed scala aan voedingsmiddelen. Het kan worden gebruikt om te kruiden, te marineren en smaak toe te voegen aan uw kookkunsten.

Het heeft een veel lager natriumgehalte dan gewone sojasaus (ongeveer 45 procent minder). Het product is ook vrij van gluten omdat er geen tarwe betrokken is bij de verwerking van Coconut Aminos. Het is vaak veel zoeter, wat sommige gebruikers verontrustend vonden. Afhankelijk van je doeleinden kan dit een geweldig alternatief zijn voor sojasauzen of iets dat je nooit aanraakt.

Voordelen:

Sterke, unieke smaken en een geweldige smaak

Heel betaalbaar

Laag natriumgehalte

Biologisch, natuurlijk, niet-GMO

Allergeenvrij

nadelen:

Het product is erg suikerachtig

Kikkoman Sojasaus, 1.814 Gram Fles

Verpakt in maar liefst 1.814 gram, is deze sojasausfles speciaal ontworpen voor jou als je vaak kookt en veel saus nodig hebt. En als je dat niet bent, dan is het nog steeds prima, want sojasaus gaat zelden mis.

Donkere sojasaus is de voorkeurskleur voor de meeste mensen. Het geeft een sterke smaak die gegarandeerd de smaak en het aroma van uw maaltijd verbetert. Het gebruikelijke ingrediënt van gefermenteerde sojabonen, tarwe, water en water is aanwezig. Natriumbenzoaat is ook aanwezig om de kwaliteit van de saus te behouden.

Voor een halve liter sojasaus krijg je de Kikkoman fles van 1.814 gram voor een koopje.

Voordelen:

Goede kwaliteit en smaak

Grote en betaalbare hoeveelheid

nadelen:

Bevat een anorganisch conserveermiddel

Geen terugbetaling mogelijk

Kikkoman Sweet Sauce Is De Beste Sojasaus Om Te Gebruiken Voor Gebakken Rijst

Dit is weer een geweldig product van Kikkoman dat gewoon de lijst moest maken. Deze sojasaus is gezoet met palmsuiker en is ontwikkeld om rijstgerechten een geweldige smaak te geven.

In tegenstelling tot traditionele Japanse of Chinese sojasauzen, volgt de Kikkoman zoete sojasaus de Indonesische methode voor het bereiden van soja, met behulp van gefermenteerde sojabonen, tarwe en pekel. Toch wordt er suiker uit de natuurlijke palm toegevoegd om het een speciale smaak te geven, die opvalt in maaltijden van gestoomde rijst en spies van gegrilde kip.

Deze saus is dikker dan de Japanse gewone sojasaus. Het heeft een consistente textuur en een hogere viscositeit. De saus is zacht op de tong en kan naast rijst ook worden gebruikt voor het op smaak brengen van vis, salades, gegrild vlees en groenten.

In tegenstelling tot veel producten van Kikkoman, is hun zoete saus slechts 283 gram, en het wordt gebotteld in een stevige glazen container en adequaat afgesloten om de smaak en kwaliteit te behouden.

Voordelen:

Consistente zoetstof

Indrukwekkende kwaliteit en viscositeit

Geweldige botteling

nadelen:

Niet erg veelzijdig

Nogal duur

Hoe Kies Je Het Juiste Sojasausmerk?

Er zijn veel verschillende smaken sojasaus, elk met hun eigen verwerkingsmethodes. De smaak en smaak van de saus worden bepaald door een aantal verschillende factoren, waaronder de gebruikte ingrediënten, de duur van de fermentatie enzovoort. Hier zullen we enkele van deze factoren bespreken om u te helpen bij het maken van een beter geïnformeerde koopkeuze.

Chinese Versus Japanse Sojasaus

De twee gigantische Oost-Aziatische landen hebben de meeste invloed op de manier waarop de moderne sojasauzen worden geproduceerd. Sojasausen uit China of Japan vind je hoogstwaarschijnlijk in de winkel.

Chinese sauzen worden vaak gezoet met melasse, waardoor het een geheel andere smaak krijgt, met dezelfde aangename umami-smaak. Door dit extra ingrediënt zijn ze doorgaans dikker dan Japanse sojasauzen. Japanse sojasauzen geven vaak een ronder, zouter smaak dan de Chinese tegenhangers en kunnen voor een grotere verscheidenheid aan maaltijden worden gebruikt. Ze worden gemaakt in traditionele vaten die speciaal zijn gemaakt om de saus vast te houden tijdens het fermentatieproces.

Kleur: Licht Of Donker

De kleur van je sojasaus hangt grotendeels af van de duur van de fermentatie. Omdat ze over langere perioden zijn gefermenteerd, komen donkergekleurde sojasauzen vaker voor. Ze hebben ook een rijkere smaak omdat ze meestal zouter zijn. Lichtgekleurde worden echter meestal minder dan een jaar gefermenteerd, waardoor ze een lichtere kleur krijgen, met een volle, ronde smaak.

Glutengehalte

Een meer consistent ingrediënt in de productie van sojasauzen is tarwe. Die staat wijd en zijd bekend als een belangrijke saus van het eiwit gluten. Dit is voor de meeste mensen geen probleem. Ongeveer 10 procent van onze bevolking lijdt echter aan glutenallergieën of coeliakie, die een negatieve reactie zijn op de consumptie van gluten.

Afhankelijk van uw persoonlijke allergieën en de mensen voor wie u kookt, wilt u misschien geen glutenvrije producten gebruiken. Dat weerhoudt u er echter niet van om te genieten van de smaak van sojasauzen, want er zijn tal van alternatieven op de markt. Een populaire is Tamari, een Japanse sojasaus die wordt gemaakt zonder tarwe in de verwerking. Ze zijn meestal duurder dan reguliere soorten.

Er zijn veel andere soorten sojasaus, zoals de Indonesische, die een rijke, zoete smaak en een dikke textuur heeft. Ze worden meestal geproduceerd met de gebruikelijke ingrediënten met toevoeging van palmsuiker, wat de viscositeit verhoogt en zoeter maakt.

Conclusie

Voor een geweldige smaak en een unieke smaak is een sojasaus een go-to-saus. Het is gemakkelijk te vinden en gemakkelijk verkrijgbaar. Onze beoordeling helpt u bij het navigeren door de verwarring bij het kiezen van het juiste merk sojasaus voor uw behoeften.

Het is belangrijk om te onthouden dat sojasauzen niet snel bederven en niet gekoeld hoeven te worden. Bij goed onderhoud kunnen ze hun kwaliteit en smaak ruim een jaar behouden.