De Beste Sinaasappels Om Te Persen

Omdat het maken van sap steeds populairder wordt, moeten sinaasappelsapfans de beste sinaasappels voor het maken van sap kennen.

De ideale ingrediënten produceren altijd de beste kwaliteit, rendement en voeding. Verse jus d’orange is een geweldige dorstlesser. het kan echter duur zijn wanneer het in restaurants wordt gekocht of zelfs vers geperst op de markt.

Als u thuis sap maakt, profiteert u van alle voordelen van het drinken van thuis geproduceerd sinaasappelsap. Met veel en goedkope sapcentrifuges op de huidige markt, is er absoluut geen reden om niet te beginnen met het persen van je eigen sinaasappelsap. Zorg ervoor dat je gewetensvol bent over hoe lang nieuw sap blijft bestaan en dat je het ook zo bewaart.

Meer te weten komen

De zeven beste soorten sinaasappels om te persen zijn:

  1. Valencia sinaasappel
  2. Navel oranje
  3. Bloedsinaasappel
  4. Clementines
  5. mandarijnen
  6. Satsuma-sinaasappels
  7. Tangelo-sinaasappels

Verschillende soorten sinaasappels produceren verschillende smaken die zoet of zuur kunnen zijn.

Ik heb de beschikbare en beste sinaasappels geleverd voor het persen van kwaliteitssap gedurende de seizoenen.

Beste Soorten Sinaasappels Om Te Persen

Valencia Sinaasappels

Deze appels zijn vernoemd naar de stad Valencia in Spanje. Het goede nieuws is dat Valencia-sinaasappels het hele jaar door verkrijgbaar zijn, van april tot december.

De smaak is zoet en het rendement is verbazingwekkend waarom commerciële sapchips deze sinaasappels gebruiken.

Valencia-sinaasappels bevatten weinig zaden die het huiswerk gemakkelijker maken en maximale sapinfusie laten.

Qua voedingsstoffen zijn ze rijk aan vezels en kalium. Deze mineralen helpen kanker te bestrijden en zijn waardevol voor het functioneren van het hart.

Het kan ook worden gebruikt om te koken, behalve voor het maken van sap en om te genieten van de smaak in verschillende voedingsmiddelen.

Navel Sinaasappels

Deze sinaasappels zijn een uitstekende keuze voor het persen van een van de vele sapcentrifuges omdat ze geen zaden hebben. Een zeer populaire variëteit op de markt die vrij gemakkelijk te pellen is en gemakkelijk verkrijgbaar is. Het zijn de meest gekochte sinaasappels om op te eten, waardoor ze beter verkrijgbaar zijn en vaak tot de meer betaalbare soorten sinaasappelen behoren.

Met hun grootte en pitloze temperament creëren ze het beste sinaasappelalternatief voor het maken van sap met hoge opbrengsten.

Navelsinaasappels bevatten limoneen waardoor de sinaasappels na verloop van tijd bitter worden. Dit betekent dat je het sap direct na het persen moet opdrinken.

Het is een geweldige keuze aan sap dat minder voorbereiding vereist vanwege een gebrek aan zaden en ze zijn niet moeilijk te pellen.

Bloedsinaasappel

De bloedsuikers zijn een van de veiligste om te sap, omdat ze antioxidanten bevatten die hoog zijn.

Beschikbaar van januari tot april die de afwezigheid van andere sinaasappelen in deze periode kan dekken.

Bloedsuikers, zoals de naam doet vermoeden, hebben een donker roodachtige kleur zoals bloed. Ze hebben een lager zuurgehalte dan de andere sinaasappels.

U kunt kiezen uit de 3 soorten bloedsinaasappelen, waaronder Sanguigno, Tarocco en Moro.

Het kan worden gebruikt voor het bereiden van verschillende soorten maaltijden die een zoete smaak en smaak geven.

Clementines

De Clementine-sinaasappel is geweldig om te snacken, grillen en koken. Het is een hybride gemaakt in Algerije uit een kruising van normale sinaasappel en mandarijn. Ze zijn over het algemeen iets kleiner dan een mandarijn.

Voornamelijk geteeld in Marokko, Zuid-Afrika, Israël, Spanje en Californië.

Omdat deze qua smaak geweldig zijn voor het maken van sap, zijn ze een van de minder efficiënte sinaasappelen om te gebruiken voor het maken van sap, vanwege hun zeer kleine formaat.

Mandarijnen

Een geweldige optie, vooral om te helpen bij het afvallen. Ze bevatten synephrine (lage bitterheid) en een robuuste smaak, perfect voor koken en sap.

Het probleem met het persen van mandarijnen is dat ze soms niet beschikbaar zijn (meestal alleen van de herfst tot de lente), waardoor ze erg duur zijn om te persen als je ze buiten het seizoen kunt vinden. Als je bereid bent te wachten en deze tijdens hun seizoen te gebruiken, creëren ze sap van behoorlijk hoge kwaliteit.

Satsuma

De Satsuma-sinaasappelen worden geteeld in Californië en de Golfkust en zijn in korte tijd beschikbaar. Ze behoren tot de mandarijnen die zoet zijn en verschillende zaden hebben.

Satsuma is een uitstekende keuze voor het maken van sap, maar de korte beschikbaarheid op de markt is een beperking.

De sinaasappels bevatten veel vezels die oplosbaar zijn om het cholesterolgehalte laag te houden.

Hun afmeting is kleiner, waardoor er meer moet worden gekocht voor optimaal sap. Over het algemeen is het sap geweldig.

Tangelo

Deze sinaasappelsoort is een kruising tussen Mandarijn en Pomelo. De combinatie geeft sinaasappels zoetheid en een hoge opbrengst. Ze hebben wel een iets zure smaak dan andere sinaasappelsoorten, maar dit kan mooi worden gecompenseerd door de zoetheid. Houd je meer van een lichtzure vrucht, dan is dit wellicht een ideaal alternatief voor jou!

Er zijn 2 soorten Tangelo-sinaasappels beschikbaar, waaronder Honeybell en Orlando.

Deze sinaasappels hebben een hoog gehalte aan vitamine A, wat een geweldige boost is voor visueel welzijn. Het bevat ook andere mineralen zoals kalium, kalium en magnesium.

Voordelen Van Sinaasappelsap

Er zijn grote voordelen van sinaasappelsap, vooral wanneer het thuis wordt gemaakt.

Bespaar je geld : Thuis sap maken bespaart wat dollars, want het industriële sap is niet betaalbaar. Investeren in een sapcentrifuge zorgt ervoor dat je thuis continu sap kunt maken wanneer je maar wilt.

Kwaliteit : Flessensap uit winkels zit vol met additieven die de voedingsstoffen in het sap doden. Voor commerciële doeleinden is het moeilijk om puur sap te persen, wat leidt tot toevoegingen van smaak of suiker.

Thuis juicen zorgt voor kwaliteitssap samen met de beste voedingsstoffen en vrij van chemicaliën.

Verse jus d’orange bevat antioxidanten, enzymen, vitamine C, vitamine A, Kalium, Magnesium etc..

Deze mineralen en voedingsstoffen helpen het lichaam gezond te voeden en te functioneren.

Hier is een hoogtepunt van de voordelen van sinaasappelsap volgens de USDA-database.

  1. Vermindert het risico op hartaanvallen
  2. Bevat genezende eigenschappen
  3. Voorkomt kanker
  4. Voordelen voor het behandelen en voorkomen van zweren
  5. Voorkomt nierstenen
  6. Handhaaft de bloeddruk en verlaagt het cholesterol
  7. Helpt bij gewichtsverlies
  8. Behandelt bloedarmoede
  9. Boost voor opperhuid
  10. Bevordert het immuunsysteem

Hoe Sinaasappels Te Persen

Sinaasappels zijn een van de gemakkelijkst te persen vruchten vanwege hun zachte gevoel. Het persen van sinaasappels kan worden uitgevoerd met handmatige of elektrische sapcentrifuges/blenders.

Handmatig Juicen

Dit kan met behulp van citruspersen die grotendeels handmatig zijn. Het houdt in dat je aan de hendel draait om het sap uit de pulp te persen en te extraheren.

Het handmatig persen van sinaasappels is eenvoudig omdat er niet veel energie voor nodig is. Bovendien zijn handmatige juicers zuiniger op de markt dan juicers/blenders.

Leer meer

Zaden Schillen En Toevoegen Of Niet?

Deze vraag is afhankelijk van de bedoeling achter het sap klaar. Sommige soorten sinaasappels zijn bitter, wat kan leiden tot een zuur lekker sap.

Bovendien, als u zaden uit het sap nodig heeft, kunt u altijd kiezen voor pitloze sinaasappels of deze handmatig verwijderen voordat u gaat persen.

Peelings bevatten voedingsstoffen en het is geweldig om de voordelen volledig te benutten. Het mengen van kleine hoeveelheden schillen met het sap kan het voedingsniveau verhogen. Te veel lotions kunnen problemen met de spijsvertering veroorzaken.

Het kan geen kwaad om de schillen en zaden uit het sap te mengen, maar het verwijderen ervan draagt bij aan zoeter sap.

Veelgestelde Vragen Over Sinaasappelsap

Wat Kun Je Doen Met Appels Na Het Persen?

Blijkbaar heb je, nadat je een heerlijke kop sap hebt klaargemaakt om te drinken, wat overgebleven pulp over. Wat moet je ermee?

Het is mogelijk om het vruchtvlees te eten, dus je kunt de korst gebruiken voor de pit bij het koken (vooral lekker in sommige gebakken producten), je kunt thee, marmelade maken of de korst in azijn laten weken om een doe-het-zelf schoonmaakmiddel te maken!

Hoeveel Sinaasappels Zijn Er Nodig Om Een Glas Sap Te Maken?

Er zijn 3-4 middelgrote sinaasappels nodig om ongeveer 227 gram sap te maken.

Mag Ik De Sinaasappels Schillen Voor Het Persen?

Als je geen speciale citruspers hebt, ja, dan moet je ze schillen voordat je ze gaat persen. Bewaar de schillen voor verschillende toepassingen (zie hierboven) en laat alleen het vruchtvlees door je sapcentrifuge lopen.

Kan Het Kosteneffectief Zijn Om Je Eigen Sinaasappels Te Persen?

Af en toe, maar het is absoluut niet zo goedkoop als het kopen van geconcentreerd sinaasappelsap uit de diepvriesafdeling van de supermarkt.

De sapbedrijven kunnen hun sap maken met fruit dat veel minder aangenaam is voor het oog – als de buitenkant defect is, zullen de meeste klanten het niet kopen. Maar op voorwaarde dat een visuele fout de binnenkant van de sinaasappel niet aantast, is het perfect voor het maken van sap.

Als u deze defecte, minder dan perfecte sinaasappelen kunt kopen om een gereduceerde prijs te krijgen, of als u in staat bent om sinaasappels in een voldoende hoog volume te kopen om een hoge prijs te vinden, kunt u wellicht de kosten compenseren die voldoende zijn om goedkoper zijn dan een fles sinaasappelsap kopen in de winkel!

Is Het Beter Om Een Sinaasappel Of Sinaasappelsap Een Sinaasappel Te Eten?

Het is echt een beetje beter dat je de sinaasappel gewoon eet. Aangezien er 3 sinaasappels nodig zijn om ongeveer 227 gram sap te produceren, verdrievoudigt u de suikerinname in vergelijking met het eten van de sinaasappel, en krijgt u ook niet de voordelen van de vezels samen met extra vitamines en mineralen uit de pulp.

Eén sinaasappel geeft je doorgaans ongeveer 90%+ van je dagelijkse aanbevolen inname van vitamine C, wat uitstekend is om je immuunsysteem soepel te laten werken en het risico op een beroerte te verlagen. Een extra portie citrus zal je persoonlijk niet schaden, maar net als bij alle dingen, is het het beste om met mate te consumeren. Het is mogelijk om na verloop van tijd veel vitamine C binnen te krijgen.