De Essentiële Gids Voor Koffiezoetstoffen

Er zijn koffiepuristen die erop staan hun koffie zwart te drinken. Er zijn echter veel mensen die liever wat meer in hun koffie hebben. Niet iedereen drinkt graag zijn koffie zonder toevoegingen, en veel mensen kiezen ervoor om room, melk en een verscheidenheid aan zoetstoffen aan hun koffie toe te voegen om, naar hun mening, de smaak van hun koffie te verbeteren.

Ongezoete koffie kan voor veel mensen te bitter zijn. Maakt het zoeter . Als het echter gaat om het zoeten van uw koffie, zijn er naast gewone witte suiker veel verschillende opties voor u beschikbaar. Er zijn veel zoetstoffen die niet alleen de bittere smaak van zwarte koffie kunnen elimineren, maar ook helpen om je koffie op smaak te brengen en hem een rijkere smaak te geven.

Suiker

De meest gebruikte zoetstof voor thee en koffie is suiker. Er zijn veel suikeropties waaruit u kunt kiezen om uw koffie de zoete smaak te geven die u wenst.

Witte Suiker

Dit is de meest gebruikte suiker door koffiedrinkers. Je kunt het in vele vormen vinden, waaronder de normale korrelvorm tot fijnere gemalen vormen zoals poedersuiker. Deze vorm wordt echter zelden gebruikt voor het zoeten van koffie.

Bruine Suiker

Bruine suiker

Bruine suiker biedt een zwaardere smaak in vergelijking met witte suiker en wordt gemaakt door tijdens de verwerking melasse aan de suiker toe te voegen. Dit maakt bruine suiker zwaarder en vochtiger, waardoor het meer vatbaar is voor klonteren.

Ruwe Suiker

Ruwe suiker lijkt veel op bruine suiker, hoewel het geen enkele vorm van verwerking heeft ondergaan. Dit betekent dat de melasse intact blijft en niet is verwijderd. Het heeft een lichtere smaak dan bruine suiker, maar het heeft een meer consistente textuur.

Kunstmatige Zoetstoffen

Veel mensen zijn overgestapt op kunstmatige zoetstoffen in een poging om calorieën te verminderen. Hoewel er nog steeds wordt gediscussieerd over de vraag of kunstmatige zoetstoffen veilig of beter voor je kunnen zijn dan echte suiker, betekent hun wijdverbreide populariteit dat ze nog steeds bovenaan de lijst staan.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Splenda

Splenda is de naam van een sucralose- zoetstof. Chlorering is een proces dat sucralose maakt uit suiker.

Gelijk En Nutrasweet

Equal en Nutrasweet zijn de twee meest populaire merknamen voor zoetstoffen gemaakt met aspartaam . Aspartaam is niet zoals sucralose, omdat het een volledig kunstmatig product is. De volledige chemische naam voor is L-aspartyl-L-fenylalanine methylester. De basiscomponenten zijn eigenlijk eiwitmoleculen die in veel vlees- en zuivelproducten te vinden zijn. Aspartaam heeft een zoetheid van 200 keer die van natuurlijke suiker en vrijwel geen calorieën. Er is echter veel discussie en controverse geweest over de gezondheidsrisico’s die samenhangen met het gebruik van aspartaam.

Zoet Laag

Sweetn Low is de merknaam voor een zoetstofproduct dat een mengsel van dextrose en sacharine in zijn producten gebruikt. In dit mengsel is de sacharine de eigenlijke zoetstof, terwijl de dextrose wordt gebruikt om de sacharine te verdunnen. Sacharine is 300 tot 500 keer zoeter dan natuurlijke suiker, maar bevat geen calorieën omdat het lichaam het niet verteert. Het werd ooit in verband gebracht met blaaskanker in de jaren 70, maar het is veilig en effectief gebleken. Er zijn echter nog steeds vragen over de veiligheid ervan.

Natuurlijke Zoetstoffen

In plaats van suiker of een van deze andere kunstmatige zoetstoffen met twijfelachtige gezondheidsreputaties te gebruiken, waarom probeert u dan niet een paar natuurlijke alternatieven en laat de natuur uw koffie zoeten.

Honing

Hoewel honing meer calorieën kan bevatten in vergelijking met suiker, is het nog steeds een veel gezonder alternatief vanwege de manier waarop het ervoor zorgt dat je lichaam reageert. In tegenstelling tot suiker veroorzaakt honing geen snelle pieken of dalingen in je bloedsuikerspiegel die meer honger veroorzaken. Bovendien bevat honing veel vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft, zoals magnesium en kalium en verschillende B-vitamines. Honing is ook een antioxidant en werkt zelfs als een schimmeldodend en antibacterieel middel en het is aangetoond dat het zelfs helpt bij de spijsvertering.

Ahornsiroop

Ahornsiroop is een andere natuurlijke zoetstof die in de natuur voorkomt. Het kan uw warme kop koffie zoeter maken en uw gezondheid verbeteren. Onderzoekers hebben ontdekt dat ahornsiroop dezelfde antioxidanten bevat als in bessen. Van veel van deze verbindingen is aangetoond dat ze ook antidiabetische, antikanker- en antibacteriële eigenschappen hebben. U moet ervoor zorgen dat u alleen natuurlijke siroop koopt. Kunstmatige siropen hebben deze voordelen niet.

Stroop

Melasse, een bijproduct van de suikerproductie, heeft antioxiderende eigenschappen. Van alle natuurlijke zoetstoffen hebben donkere en zwarte bandmelasse zelfs enkele van de hoogste antioxiderende eigenschappen getoond. De smaak kan echter even wennen zijn. Melasse heeft een sterke, pittige smaak die niet alleen je koffie zoeter maakt, maar ook de smaak verandert. Begin met een kleine hoeveelheid melasse en verhoog de hoeveelheid geleidelijk tot je de juiste smaak krijgt.

Stevia

Stevia is een natuurlijke, caloriearme zoetstof die is gewonnen uit de Zuid-Amerikaanse steviaplant. Hoewel het 300 keer zoeter is dan suiker, heeft het geen effect op de bloedsuikerspiegel. Dit maakt het een geweldige zoetstofkeuze voor diabetici. Studies hebben aangetoond dat regelmatig gebruik van stevia zowel de systolische als de diastolische bloeddruk kan verlagen bij mensen met hoge bloeddruk. Het heeft ook antioxiderende eigenschappen en wordt ook als antimicrobieel, ontstekingsremmend, antidiarree en antitumor beschouwd.

Andere Zoetstoffen

U kunt andere ingrediënten toevoegen om uw koffie zoeter te maken of een unieke smaak te geven.

Kaneel

Overschakelen van suiker naar kaneel is een geweldige manier om je kopje op te vrolijken en tegelijkertijd een paar calorieën af te scheren. Kaneel kan zowel een zoete als pittige upgrade zijn voor je normale kopje koffie en biedt tegelijkertijd verschillende gezondheidsvoordelen. Het is bewezen dat kaneel je immuunsysteem een boost geeft, waardoor je infecties sneller kunt bestrijden. Voor de echt avontuurlijken, probeer je kopje koffie te zetten met een kaneelstokje om het Mexicaanse drankje café de olla te creëren.

Nootmuskaat

Nootmuskaat, net als kaneel, zal je koffie zoeten en op smaak brengen. Het is een gezond, natuurlijk alternatief voor suiker. Nootmuskaat is rijk aan mangaan, dat ons lichaam nodig heeft. Omdat dit je koffie zowel pittiger als zoeter maakt, moet je het langzaam doen door eerst een beetje aan je koffie toe te voegen, zodat je het niet overweldigt met nootmuskaat.

Cacaopoeder

Cacaopoeder kan worden gebruikt om koffie te zoeten of op smaak te brengen, afhankelijk van het type dat je koopt. Cacaopoeder is rijk aan eiwitten, kalium en vele andere voedingsstoffen. Het bevat veel verzadigd vet en de gezoete versie is nog schadelijker, dus het is het beste om het gebruik ervan te beperken.

Vanille- Of Amandelextract

U hoeft niet afhankelijk te zijn van andere zoetstoffen. Voeg in plaats daarvan een paar druppels vanille-extract toe aan je kopje koffie. Het voegt een unieke smaak toe aan je koffie en maakt het zoeter. Pas op dat je er niet te veel van gebruikt, want het kan overweldigend zijn. Je kunt je vanille-extract nog meer onderscheidend maken door amandelextract toe te voegen.

Ijsje

IJs kan zowel als zoetstof als als creamer worden gebruikt. Het is heerlijk voor een warme kop koffie. IJs kan je koffie zoeter en decadenter maken. Dit ijs is een geweldige keuze voor iedereen die van koffie en ijs houdt.

Hoewel er niets mis is met de keuze om je koffie zwart te nemen, is het niet voor iedereen weggelegd. Er zijn veel zoetstoffen die je kunt gebruiken om je koffie zoeter te maken, waardoor het een andere smaak en ervaring krijgt dan het gewone oude kopje dat je elke dag zet.

Dus waarom niet een beetje leven en experimenteren met je koffie. Het is mogelijk dat je tijdens het proces een zoetstof vindt die je lekker vindt. Deze zoetstoffen kunnen worden gebruikt om uw volgende kopje koffie smaakvoller te maken.

Genieten van!

  • Koffie Feiten

    Eggnog kan worden gebruikt als koffiemelk om de romige goedheid en het feest van advocaat naar voren te brengen zonder dat je die lelijke truien hoeft te dragen die oma voor je heeft gemaakt.

  • Koffie feiten

    Vind de perfecte koffiecreamer voor je volgende kopje Joe met onze definitieve gids. Laten we eens kijken naar alle creameropties voor koffie om u te helpen bij het kiezen van de juiste creamer voor uw volgende kopje koffie.

  • Koffie Feiten

    Als u ahornsiroop in koffie doet, heeft u misschien meer voordeel dan u denkt! Het maakt je koffie zoet en je lichaam zal je dankbaar zijn!

  • Koffie Feiten

    De zoetheid van chocolademelk in koffie is bekend! Voeg het toe aan je koffie en laat ons weten of je van de zoetheid houdt!

  • Hoe te brouwen?

    U kunt de zuurgraad van uw koffie verminderen door eierschalen te gebruiken om deze minder bitter te maken.