Hoe Keramische Messen Te Slijpen Eenvoudige Stappen Om Te Volgen

Keramische messen zijn geweldig voor gebruik in de keuken. Mensen gebruiken dit soort mes graag vanwege de grote voordelen. Keramische messen zijn gemakkelijk te onderhouden, schoon te maken en blijven langer vlijmscherp dan stalen messen. Keramische messen zijn niet gemakkelijk bot te maken, maar ze kunnen nog steeds moeilijk te slijpen zijn. Een geslepen mes in je keuken bewaren is noodzakelijk voor je eigen veiligheid. Dit bericht laat zien hoe je je messen thuis kunt slijpen. Dit artikel laat zien hoe je keramische messen slijpt zonder schade aan te richten. Hopelijk helpen alle technieken je om je mes zelf te slijpen.

Dingen die je nodig hebt om je keramische messen te slijpen

  • Natte papieren handdoek of handdoek

Om je slijpapparaat op een vlakke ondergrond vast te zetten, is een handdoek nodig. Deze handdoek wordt gebruikt als uw slijpstation, waar u de puntenslijper plaatst. Je kunt je mes ook afvegen met dezelfde handdoek na het afspoelen.

  • Snijbestendige handschoenen

Als je bang bent om je te snijden, kun je een paar snijbestendige handschoenen dragen. Deze handschoenen zijn ontworpen om je handen te beschermen tegen scherpe voorwerpen zoals messen.

  • Diamant steen

Diamantstenen worden om verschillende goede redenen sterk aanbevolen als slijper. Deze puntenslijper is harder en heeft dus minder werk nodig. Dat betekent dat je geen extra kracht hoeft te zetten om je messen te slijpen met diamantstenen. Voor regelmatig gebruik worden diamantstenen met korrel 200 sterk aanbevolen.

  • Water steen

U kunt ook waterstenen of andere schuurmiddelen gebruiken als diamantstenen niet beschikbaar zijn. Dit gereedschap vereist dat u de juiste hoeveelheid kracht gebruikt om het te slijpen. Als je extra kracht zet, krijg je misschien twee stukken van hetzelfde botte mes in plaats van een scherp mes

  • Keramische messenslijperstaaf

De compatibiliteit van handmatige messenslijpers en elektrische messenslijpers kan minder zijn dan die van elektrische messen. Sommigen van hen kunnen echter de taak hebben om een keramisch mes te slijpen. Een slijpstaaf gemaakt van diamantstaal wordt aanbevolen als u van plan bent deze te gebruiken. Deze slijper geeft een scherpe rand aan je keramische mes.

Check: Beste keramische anti-aanbak kookgerei hier

Eenvoudige Stappen Om Keramische Messen Te Slijpen

Als je eenmaal de slijper voor je mes hebt gekozen, controleer dan de volgende instructies. Met deze tools kunt u uw keramische messen zelf thuis slijpen. Meer informatie vind je in het artikel.

Slijp Keramische Messen Met Waterstenen En Diamantstenen

Plaats de puntenslijper op een vlakke ondergrond

Plaats de puntenslijper die je hebt geselecteerd op een vlakke ondergrond. Zorg ervoor dat het oppervlak waarop u werkt vlak is. Nog een ding, de hoogte van het oppervlak en de hoek van je lichaam dragen bij aan de kracht die je doet alsof. De juiste positie is om alle messen op hetzelfde niveau als je armen te slijpen. Je kunt er ook voor kiezen om te gaan zitten terwijl je je mes slijpt als je geen tafel op de juiste hoogte hebt. Om het oppervlak antislip te maken, legt u een papieren handdoek of een vochtige handdoek op de tafel. En plaats nu de diamantsteen of watersteen op de vochtige handdoek.

Zet je mes op de bovenkant van de puntenslijper

Plaats het mes van je messen op de bovenkant van de puntenslijper met de scherpe kant naar je toe. Zorg ervoor dat de puntenslijper plat op het oppervlak ligt. De puntenslijper moet op 90 graden worden geplaatst. Als je een puntenslijper gebruikt, houd er dan rekening mee dat deze meer druk uitoefent naar beneden dan wanneer het oppervlak vlak is. Op deze manier niet te veel druk uitoefenen. Vind je hoek. Voor de keramische messen zal dit 20 graden of minder zijn.

Gebruik beide handen bij het slijpen van messen

Gebruik beide handen bij het slijpen van je mes. Je kunt je ring-, middel- of wijsvinger van beide handen gebruiken om het mes plat tegen de slijper te krijgen. Plaats uw vingers met één hand op de platte kant van het mes. Hierdoor kunt u het blad dat naar boven wijst ondersteunen. Dit zorgt ervoor dat de druk gelijkmatig wordt verdeeld. Zorg ervoor dat u uw vingers uit de buurt van de scherpe rand van het mes houdt.

Geef een mooie en soepele beweging

In principe zijn er geen echte verschillen als je je handen omhoog of omlaag beweegt tijdens het slijpen. U kunt uw handen in een neerwaartse beweging bewegen als u dat wilt. U kunt ook opwaartse en neerwaartse beweging combineren. Beide resultaten zijn absoluut hetzelfde, je hebt een scherper mes. De beste techniek is om lichte druk uit te oefenen terwijl je met beide vingers op het mes gaat.

Streel elke kant van het mes gelijk

Je moet aan elke kant hetzelfde aantal slagen maken om je mes te slijpen. Het wordt aanbevolen om 5 slagen per kant te geven en te evalueren. Als u echter 15-20 slagen aan de ene kant doet, doe dan hetzelfde aan de andere kant. Wissel niet met elke slag af, dit maakt het moeilijker om je hoek te behouden of een braam te vinden.

Werk individueel aan de Knicks

Als er een klein knikje aan de rand van het mes zit, werk dan snel aan het gebied rond het knikje. Als de snee eenmaal weg is, kun je over de hele lengte van het mes verder werken. Controleer af en toe of het mes scherp genoeg is of niet. De ongeslepen mesdelen zullen niet schuiven als dat niet het geval is.

Gebruik een messenslijperstaaf voor het slijpen van keramische messen

Om je mes gelijkmatig te slijpen, kun je de messenslijper gebruiken. Volg gewoon deze stappen om het goed te maken.

  • Doe voor uw veiligheid snijbestendige handschoenen aan uw handen, houd uw slijpstaaf verticaal of horizontaal. Je kunt hem verticaal op een aanrecht houden. Houd vervolgens het handvat voorzichtig vast. Je kunt het ook horizontaal houden door het handvat vast te houden en de punt van jezelf af te wijzen.
  • Wanneer u het slijpgereedschap met één hand vasthoudt, schuift u het mes aan beide zijden, links en rechts, zes keer rond.
  • Nadat u papier snel met het mes kunt snijden, veegt u het af met een schone handdoek. Hierdoor worden alle metalen deeltjes van het lemmet van het mes verwijderd.

Elektrische Keramische Messenslijper

Een elektrische messenslijper is een andere goede optie om een keramisch mes te slijpen. Je moet op zoek naar een puntenslijper die speciaal is gemaakt voor keramische messen. En de Kyocerca Advanced Ceramic Electric Diamond Messenslijper is daar een van.

De slijper bevat een #600 diamantslijpsteen die tot 0,5 mm mes kan slijpen. Er is ook een mesgeleidingssleuf met een vaste hoek die hem zowel gebruiksvriendelijk als veilig maakt. Je hebt geen eerdere ervaring om dit slijpgereedschap te gebruiken. De tool werkt op 4 AA-batterijen en wordt geleverd met een Assist Roller en Safety Cover. U dient snijbestendige handschoenen te dragen om uw handen te beschermen tijdens het slijpen.

Concluderen

Keramiek is niet zo populair als het om bestek gaat. Met de juiste zorg kunnen keramische messen lang meegaan zonder dat ze geslepen hoeven te worden. Keramische messen verliezen na verloop van tijd hun scherpte, maar een beetje extra aandacht kan ervoor zorgen dat ze langer meegaan. Gebruik een milde handwas om je keramische messen schoon te maken en snij er nooit diepvriesgroenten mee.

Nuttige bron

  • Hoe houd je keramische messen scherp IFIXIT
  • Wikipedia: Diamant slijpkomschijf