Hoeveel Eetlepels In 2/3 Kopje? Een Gids Voor BeefsTeakVegs

Het beheersen van de perfecte kookvaardigheden vereist evenzeer het beheersen van de ideale vaardigheden om ingrediënten te meten, vooral als je een recept volgt. Het verkeerd afmeten van ingrediënten kan problemen veroorzaken bij het koken. Er zijn veel meettabellen beschikbaar, inclusief schoenmaattabellen. Maar heb je ooit een ingrediëntenmeetkaart gezien? De meeste recepten die tegenwoordig beschikbaar zijn, hebben ingrediënten die zijn gemeten in termen van kopjes of lepels.

Hoeveel eetlepels zitten er in een kopje van 23?

Dit is het beste van deze recepten: ze kunnen worden gewijzigd in termen van ingrediënten en hoeveelheden. Er is altijd een verband tussen de metingen in maatbekers, eetlepels en theelepels. Een van de meest voorkomende scenario’s is meestal om een eetlepel te gebruiken in plaats van een maatbeker in het geval dat de ingrediënten worden gekwantificeerd in 1/3, , of 1 kopjes. Vandaag kijken we hoeveel eetlepels er in een 2/3 kopje droge of natte ingrediënten zitten.

Meting Van Vaste Ingrediënten

Met vaste ingrediënten zoals bloem en gemalen kruiden, is je gewone maatlepel nog steeds handig als je wat metingen moet doen en je geen maatbeker hebt. Uw koken hoeft niet te stoppen alleen omdat u niet kunt achterhalen waar de maatbeker is. Dit is iets dat je kunt achterhalen met zowel tafel als theelepels, of alleen de eetlepel. Het draait allemaal om conversie, iets waarvoor slechts één elementaire wiskundige vaardigheden vereist zijn, of je nu een beginner bent of een professionele kok.

Vloeibare Ingrediënten Afmeten

Dingen veranderen en tegenwoordig kun je sets gekalibreerde maatlepels vinden die kunnen worden gebruikt om zowel vloeibare als droge ingrediënten te meten, maar de vraag is, wat als je ze op dit moment niet hebt? Als het gaat om ingrediënten die in volumes worden afgemeten, heb je geen zin in de gewone maatlepels, en dat is het punt waarop je je keukenweegmachine eruit moet halen. Het is altijd gemakkelijker om de laatste te gebruiken, omdat je daarmee de waarden die je vindt nog steeds kunt omzetten in volumes, zoals misschien aangegeven in het recept dat je volgt.

Stelt u zich eens voor dat u 1/3 kopje melk probeert af te meten met eetlepels. Het is veel werk, niet? Nu weet ik dat het een beetje wiskunde is, maar je hoeft je geen zorgen te maken, zelfs als je geen wiskundige bent, want met een digitale weegmachine is de conversie veel eenvoudiger. Als je niet bekend bent met hoe dit wordt gedaan, zal ik je er doorheen helpen in deze drie eenvoudige stappen:

  • Zet uw weegapparaat aan en zorg ervoor dat het een nul aangeeft
  • Meet 1 eetlepel van het betreffende ingrediënt af en plaats deze op de weegschaal
  • Vermenigvuldig elke meting met 10,67
  • Je ziet de grammen in een kopje van 2/3, dus je kunt het direct op het schoteltje afwegen.

Hier is een korte uitleg van het wiskundige probleem dat je daar moest oplossen.

Een 2/3 kopje van een ingrediënt is gelijk aan 10 2/3 eetlepels of 10 eetlepels en 2 eetlepels, zoals eerder vermeld. Dit is wat de waarde op 10,67 brengt en als je dit vermenigvuldigt met de waarde van een enkele eetlepel, zal het antwoord dat je krijgt je de exacte maat geven van een 2/3 kopje van dat specifieke ingrediënt.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze optie tot rampspoed kan leiden als u niet voorzichtig bent. Daarom is het net zo belangrijk om een digitale weegschaal zoals deze monsters aan te schaffen om nauwkeurige resultaten te garanderen. Het betekent ook dat u goed moet opletten bij het afmeten van uw vloeibare ingrediënten, zodat u zo min mogelijk morst. Het is echter een garantie dat het veel beter is om deze kant op te gaan dan hetzelfde te moeten scheppen met eetlepels, wat absoluut rommeliger is.

Afbeeldingsbron

Conclusie

Evenzo is het nu duidelijk dat als je een passie hebt voor koken en nauwkeurigheid wilt, investeren in een keukenweegschaal zeker levensreddend voor je zal zijn. Het zal nog steeds van pas komen, ongeacht de aard van de ingrediënten waar je mee te maken krijgt, vanwege de veelzijdige instellingen. Een andere set dingen die elke keuken zou moeten hebben, zijn de maatbeker en lepels.

Als u ingrediënten in twee schalen moet meten, bespaart u tijd. Dit verhoogt ook de nauwkeurigheid, in tegenstelling tot het gebruik van de ene schaal in plaats van de andere. Als je een krap budget hebt of weinig tijd hebt om te koken, kun je nog steeds de tips gebruiken die je hebt geleerd over hoeveel eetlepels er in een 2/3 kopje gaan om te beginnen met koken. Het enige dat u nodig hebt, is nauwkeurigheid bij het samplen van de ingrediënten en de rest van het kookproces valt op zijn plaats.