Kun Je Knoflook Invriezen?

Knoflook is een hoofdbestanddeel van veel gerechten. Kun je het echter opschorten? Ja je mag! Knoflook invriezen is super simpel. In feite is het vaak een veel betere keuze dan het geheel uit de kast te laten.

Er zijn maar weinig mensen in de wereld die niet van knoflook houden. Het is een van de lekkerste dingen die je kunt gebruiken om je eten op smaak te brengen. Er zijn nauwelijks hartige gerechten die niet kunnen worden verrijkt met knoflook.

Gedroogde knoflook is behoorlijk populair omdat het een enorme hoeveelheid tijd bespaart die wordt besteed aan het pellen en hakken van knoflook. Bovendien laat het de stank achter onder je vingernagels en op je snijplank. De geur van knoflook is lekker. Maar er is een beperking aan hoe vaak je eraan wilt ruiken.

Ongeacht de extra inspanning, verse knoflook is veel smakelijker en zouter in vergelijking met gedroogde knoflookpoeder. Dus, om je de eenvoudige manier te geven om verse knoflook bij elke maaltijd te gebruiken, hier is onze gids over het invriezen van knoflook.

Hoe Een Pot Te Bevriezen?

  • Verzamel Je Bestek.

De beste manier om bevroren knoflook te bewaren is in een ijsblokjesvorm. (Maar probeer er een te gebruiken die je normaal niet voor echt ijshockey gebruikt, anders zou je in de toekomst met knoflookdranken kunnen eindigen).

Je hebt ook een snijplank, een mes, een knoflookmolen (hoewel dit optioneel is) en, duidelijk, een knoflookbol nodig.

  • Pel De Knoflook.

Gebruik je veel knoflook, dan hang je misschien ook de hele bol op. Toch moet je niet zomaar de hele bol in de vriezer gooien.

Natuurlijk kan dit de knoflook bevriezen. Maar bovendien maakt het het onbruikbaar (wat het doel verslaat).

Scheid elk de kruidnagel van de bol en gooi de steel weg. Dan, top en staart elke lepel en schil ze.

  • Hak De Knoflook Fijn.

Hoe je de knoflook hakt, is helemaal aan jou. Als je een knoflookmolen hebt, is dit een sneller alternatief. Op basis van de scherpte en kracht van je knoflookmolen kunnen ze echter een beetje verspillend zijn.

Knoflookteentjes hebben een extra schil rond de teentjes die gegeten kan worden. Wanneer een teentje via een handbediende knoflookmolen wordt geduwd, blijft deze epidermis vaak achter.

Een andere optie is om het met de hand te hakken. Snijd hiervoor de kruidnagels in de lengte doormidden. Druk vervolgens, met de snijrand naar beneden, de platte kant van het mes van het oppervlak en druk naar beneden. Zo krijg je de beste smaak van de kruidnagel.

Snijd het nu in kleine stukjes. Dit duurt iets langer, dus de keuze van de methode is geheel aan jou.

  • Verdeeld In Delen.

Verdeel de knoflook in porties die je voor één gerecht zou gebruiken. Doe je te veel in één blokje, dan heb je waarschijnlijk te veel knoflook. Dit komt alleen omdat de beste manier om deze knoflook te gebruiken is als hij bevroren is.

Het is dus een goed idee om alleen de kleinste portie die je gaat gebruiken op te schorten. Je kunt altijd meer blokjes aan een gerecht toevoegen. Maar een blokje bevroren knoflook fijnhakken zal waarschijnlijk best moeilijk zijn!

  • Bevriezen!

Nu is het tijd om knoflook op te schorten. Net zoals wanneer je water in een ijsblokjesbakje bevriest, zorg er dan voor dat je het bakje onderaan de vrieslade plaatst.

Gehakte knoflook zal niet op dezelfde manier morsen als water. Het kan echter nog steeds omvallen en sommige kunnen smelten totdat het volledig bevriest. Het is dus het beste om voorzichtig te zijn.

Hoe Een Pot Te Ontdooien?

Of je de knoflookblokjes ontdooit of niet, is helemaal je eigen keuze. We raden aan om ze te laten hangen en slechts een paar blokken in de pan of braadslede te gooien als dat nodig is.

Als voedsel is ingevroren, heeft het water nodig dat kristalliseert. Als het voedsel vervolgens wordt ontdooid, absorbeert het het water en wordt het ranzig. Dit kan voorkomen bij de knoflookblokjes.

Als je ze echter rechtstreeks vanuit de lucht kookt, zal de hitte ervoor zorgen dat het overtollige water verdampt. Hierdoor droogt de knoflook uit en wordt hij niet drassig. Het helpt ook om zijn smaak te behouden. Het overtollige water kan de smaak afzwakken.

Maar als je de knoflook echt wilt ontdooien, dan kun je hem het beste op het aanrecht laten staan. Haal een paar blokjes tevoorschijn en leg ze op een bord met keukenpapier.

De papieren handdoeken zullen het overtollige water enigszins verbruiken (maar ze zullen niet alles kunnen krijgen).

Je kunt de knoflook ook ontdooien in de magnetron als die van jou een ontdooistand heeft. Maar hierdoor wordt de knoflook ook te vochtig en drassig. Dit is een fantastische toevoeging aan elke maaltijd.

Aspecten Om Te Overwegen Voordat Knoflook Wordt Ingevroren

De belangrijkste factor waarmee u rekening moet houden voordat u knoflook invriest, is dat geen voedsel precies hetzelfde is als het eenmaal is ingevroren. Door voedsel in te vriezen wordt het te nat. Dit kan het drassig en onaangenaam maken als het wordt ontdooid.

De belangrijkste reden om voedsel in te vriezen is om te voorkomen dat het bederft. Knoflook kan vrij lang meegaan. Maar ook als je een nieuw gekochte verse bol knoflook hebt, raden we je toch aan om deze in te vriezen.

Het invriezen van knoflook zal zoveel tijd besparen bij het koken. Je kunt het zelfs ophangen met wat boter en specerijen of kruiden. Idealiter zou je een paar ijsblokjesbakjes met verschillende smaken invriezen.

Hoewel dit misschien niet praktisch is, afhankelijk van hoe groot je vriezer is, is het nog steeds een fantastisch idee.

Als je knoflook constant of zeer zelden gebruikt, is invriezen een fantastisch idee. Als je zelden knoflook gebruikt, kan het kopen van een hele bol ineffectief lijken, vooral als het bederft voordat je alles hebt gebruikt.

Door de knoflook in te vriezen, wordt deze bewaard voor toekomstig gebruik. Gebruik je veel knoflook, dan scheelt het invriezen van knoflookblokjes veel tijd.