Reiniging En Onderhoud Van Waterdispenser

Hoe Maak Je Je Waterdispenser Schoon?

Component 1: De Optie Voorbereiden

A) Aantal water in een emmer:

Stap één is om een schone emmer te krijgen. Je moet heel voorzichtig zijn met de emmer, want er mag geen schadelijk vuil in zitten. De emmer met het handvat heeft natuurlijk de voorkeur omdat deze erg handig en gemakkelijk te hanteren is. Giet 1 gallon water; doe er dan de reinigingsoplossing in. Er zijn twee soorten opties: bleekmiddel en azijn. Deze oplossingen zijn zeer schadelijk voor je huid: daarom zijn handschoenen essentieel. Houd bovendien rekening met de duurzaamheid van deze emmer, die niet zal lekken. Anders bederft het de vloer.

B) Het bleekmiddel alternatief voorbereiden

Bleekmiddel is een van de beste componenten om de dispenser te wassen. Gebruik een eetlepel bleekmiddel in 1 gallon water om de ideale oplossing te creëren. Als je 2 gallons hebt, breng dan twee eetlepels bleekmiddel aan, enzovoort. Er is een kans dat u het uit de emmer morst. Om deze reden moet u ruwe afstand gebruiken.

Zoek naar een ongeparfumeerd bleekmiddel. Anders ruik je het elke keer dat je er water uit drinkt. Hoewel het niet verplicht is om handschoenen te gebruiken, verdient het de voorkeur om dit te doen.

C) Bereiding van de azijnoplossing

Onverdunde azijn is ook het beste antwoord om het te wassen. Je kunt azijn gebruiken voor een kwart van het water. Gebruik witte azijn omdat deze een kleine hoeveelheid azijnzuur bevat. Azijngeur kan in de dispenser achterblijven. Voeg om dat te voorkomen een of twee eetlepels citroensap toe.
Bestseller nr. 1

Onderdeel 2: De Dispenser Reinigen

a) Koppel de koeler los

Om te beginnen moet je de stekker uit het stopcontact halen en analyseren dat er geen andere apparaten op het juiste stopcontact zijn aangesloten. Water is een elektrische geleider, dus houd de waterdispenser tijdens het schoonmaken uit het stopcontact.

Ongeacht de configuratie, het wegnemen van de fles zal wat water doen smelten, dus bereid jezelf voor.

B) Reinig het binnenoppervlak:

Gebruik voor de volgende stap de spons om het binnenoppervlak te reinigen van waar u de fles eenvoudigweg hebt verwijderd. Absorbeer de oplossing in de spons en veeg het oppervlak af. Knijp er vervolgens in zodat de oplossing naar beneden stroomt.

Laat het antwoord nu 2-5 minuten aan de oppervlakte blijven, maar niet meer dan dat, omdat het antwoord schadelijk kan zijn. Laat de kraan los om van deze oplossing af te komen, maar wees een beetje voorzichtig om de trendy temperatuurkraan te gebruiken als er maar twee zijn. Gebruik een container voor dit specifieke proces en laat de oplossing naar de badkamer lopen.

C) Spoel de resterende reinigingsoplossing af

Gebruik water om de resten van deze oplossing uit te spoelen. Eventueel achterblijvende deeltjes kunnen achteraf schadelijk blijken te zijn. Daarom is het essentieel om ze volledig te elimineren. Vul het waterreservoir en giet het water uit de kraan. Herhaal dit proces 4-5 keer voordat het laatste deeltje van dit bleekmiddel of azijn zijn weg naar buiten vindt. Je kunt hetzelfde water meerdere keren gebruiken, maar het is beter om altijd schoon water te gebruiken.

d) Reinig de lekbak

Was vervolgens de lekbak en til deze vervolgens op. Deze kan een bescheiden bevochtigde schimmellaag bevatten. Het is mogelijk om de schrobzijde van deze spons te gebruiken om te wassen. Bovendien kunt u deze schoonmaken met de oplossing. Als je met de spons met de oplossing bent, zorg er dan voor dat je deze goed afspoelt. Droog de bak vervolgens volledig af en zet hem weer vast.

e) Maak de fles schoon

De volgende stap is om de fles uit te spoelen als je dezelfde gebruikt. Reinig en was uw handen en was de fles vervolgens met een handdoek.

In het geval van een nieuwe fles, verwijder de dop van de fles en plaats de nieuwe fles precies. Als je het goed repareert, zie je luchtbellen opstijgen. Deze bubbels zorgen ervoor dat je de fles perfect afsluit met een dispenser. Als dat niet gebeurt, herhaalt u het proces.

F) Controleer of de dispenser werkt

Nu ben je bijna klaar. Je hoeft alleen maar alle kranen (warm en koud water) te controleren en ook te controleren of ze goed werken. Giet wat water in een glas en drink op. Zorg ervoor dat u niets ongewoons ruikt of proeft. Als je echter het gevoel hebt dat er iets anders is, zoals de geur van bleekwater of azijn, dan hoef je alleen maar de fles op te tillen en wat warm water in het reservoir en uit de koudwaterkraan te gieten. Monteer daarna de fles weer en je bent klaar om te gaan.

Uw Waterdispenser Op Kantoor Onderhouden

Op de werkvloer zijn mensen wat roekeloos en hebben ze constant haast. Elke keer dat ze de waterkoeler of dispenser moeten bijvullen, snijden ze de elektrische voeding niet af. Houd er rekening mee dat dit duur kan zijn. Overweeg daarom altijd om de stekker uit het stopcontact te halen voordat u een vulling of ander onderhoud uitvoert.

  • Gebruik voor de dagelijkse lichte reiniging antibacteriële doekjes. U kunt ook milde zeep en warm water gebruiken.
  • Was de dispenser elke 5-6 weken grondig om een grondige reiniging te krijgen met de bovengenoemde procedures.
  • Overweeg nooit agressieve of schurende schoonmaakmiddelen, omdat deze uw dispenser beschadigen.
  • Heetwatercontainer moet regelmatig worden schoongemaakt met een alternatief voor waterbleekmiddel.
  • Om de lekbak te reinigen, dompelt u deze een paar minuten onder in exact dezelfde oplossing. Spoel het daarna af met water.
  • Er zijn ontsmettingssets op de markt die speciaal bedoeld zijn voor het reinigen van de broodrooster.

Onderhoudstips Voor Heetwaterdispensers

Om de tuit schoon te maken, kun je die agressieve schoonmaakmiddelen niet gebruiken omdat het met chroom bedekte plastic is en gemakkelijk kan worden beschadigd. Gebruik daarom gemakkelijk afwasmiddel met warm water.

Het reinigen van het waterreservoir is vrij belangrijk voor een goede werking. Taai water (bevat mineralen en sediment) kan de lagen mineralen en sedimenten in de tank opbouwen. Daarom moet je de tank 2-3 keer per jaar legen.

De dispenser kan opwarmen tot 87 graden C (190 graden F) en is veel te heet dan het normale warme kraanwater. Het water uit de dispenser is direct heet; daarom moet je voorzichtig zijn als je water uit de kraan haalt.