Santokumes Review - Het Mac-mes SK-65 Superior

De Mac Knife SK-65 Superior Review

De Mac Knife SK65 Superior Review

Voor elke kok, zelfs als je het beste uit koken wilt halen, is een kwaliteitsmes zo’n beetje een must. Het Mac Knife SK-65 Superior Santoku-mes is een geweldig mes waarmee je alle vitale waarde van een mes direct in handen hebt.

Of je nu een professional bent of gewoon iemand die graag kookt, dit Mac-mes, met zijn eigen balans, sterk bladstaal en comfortabel handvat, zal je niet teleurstellen.

De Mac Knife SK-65 Superior Review

De Mac Knife SK65 Superior Review

Pluspunten

  • Koolstofstaal voor hoge scherpte
  • Makkelijk te houden
  • Makkelijk te scherpen
  • Tweezijdig
  • lichtgewicht

De SK-65 van Mac Knife is een eenvoudig en uitstekend keukenmes:

Santoku-stijl mes

Het meet 17 cm lang en volgt het Santoku-ontwerp. Santoku-messen zijn meestal korter dan standaardmessen, en hun lemmet loopt ook rechtstreeks van de bodem naar de punt (niet gebogen naar de ruggengraat zoals bij een koksmes). Ze hebben ook een dunne rug, dus ze zijn veel geschikter voor fijnere sneden en hebben een lagere totale massa dan messen met een dikke ruggengraat.

Daarom geven veel koks de voorkeur aan koksmessen van Santoku-messen voor nauwkeurig snijden, vooral bij vis en zeevruchten, maar misschien niet te veel voor zwaar werk. Dit SK-65 Santokumes is dubbelzijdig, dus zowel links- als rechtshandige koks zouden er geen moeite mee moeten hebben.

Top Koolstofstaal

Top koolstofstaal

Het mes is gemaakt van staal met een hoog koolstofgehalte. Hierdoor is het lemmet beter bestand tegen buigen, eenvoudig te slijpen en behoudt het een scherpe snede. Maar in vergelijking met roestvrij staal maakt het gebrek aan chroom van koolstofstaal het vatbaarder voor roest.

Handvat

Een bedrijf of een losse greep op de deal heeft invloed op de prestaties van een mes. De opstelling en kwaliteit van het handvat draaien om de schaal en de tang van het blad.

De messen van de Mac Knife Superior-serie – waaronder natuurlijk de SK-65 – hebben allemaal een ergonomisch gevormd handvat. Het plan helpt om de pols en hand comfortabel te houden, terwijl alle kracht efficiënt wordt overgebracht naar de snijkant.

Het handvat herbergt een volledige tang en de schalen die aan de tang zijn geklonken, zijn allemaal gemaakt van het standaard maar effectieve pakkahout. Het composietmateriaal is waterdicht en sporous om uw tractie een comfortabele hoeveelheid tractie en ontlading te geven. Het materiaal geeft het klassieke en robuuste uiterlijk van hout weer, zonder dat er een hoge prijs voor nodig is.

Onderhoud

Het SK-65 Superior Santokumes kan gemakkelijk roesten, dus vergeet niet om het na elk gebruik schoon en droog te wassen. Mac Knife duwt het mes met je hand in plaats van de vaatwasser te gebruiken, maar het is normaal om een vrij duur mes als dit te gebruiken.

Wat betreft het onderhoud van het snijmes, omdat het veel koolstof transporteert, moet het na elk gebruik worden geslepen om het mes zo lang mogelijk in zijn topvorm te houden. Met voldoende honen hoef je je pas na een jaar of wat zorgen te maken over de scherpte van de snede.