Wat Is Er Nodig Bij Een Gootsteen Voor Handwas In De Keuken?

De keuken is een plek waar veel activiteiten kunnen plaatsvinden: koken, eten bereiden, afwassen en ook je handen wassen. Als gevolg hiervan moet uw keuken een goed voorbereide gootsteen hebben om uw eten en uw personen schoon te houden.

Wat Je Nodig Hebt

  • Warm lopen (moet maximaal 49 C zijn) en koud water
  • Papieren handdoeken of theedoeken om afval te verminderen
  • Antibacteriële handzeep
  • Handdesinfecterend middel of andere desinfecterende oplossing
  • Reinigingsoplossing voor afvoer of azijn en zuiveringszout

De Manier Om Je Handen Goed Te Wassen

Hier Zijn Een Paar Aanwijzingen Over Hoe U Uw Handen Goed Kunt Wassen:

  • Gebruik warm, schoon stromend water als u uw handen afspoelt.
  • Breng zeep aan op de handen en was overal om minimaal 20 minuten te krijgen
  • Mis ook de afstanden tussen uw handpalmen, onder uw nagels, polsen en onderarmen niet.
  • Spoel daarna uw handen grondig af met het warme, schone stromende water.
  • Droog tot slot je handen af met een papieren handdoek of een handdroger.

Het Wordt Aanbevolen Om Altijd Uw Handen Te Reinigen Wanneer:

  • Je bereidt eten of gerecht voor
  • Elke keer als je naar de keuken gaat
  • Voordat u keukengerei of servies aanraakt
  • Wanneer je overstapt naar of overstapt naar een andere taak
  • Wanneer u voedsel bereidt na het hanteren van ongekookt voedsel
  • Na het aanraken van borden, bestek, apparatuur of apparaten
  • Na contact met een deel van uw lichaam behalve uw schone handen
  • Na naar het toilet te zijn gegaan.
  • Telkens als je hoest, niest of je neus snuit
  • Nadat je iets hebt gegeten of gedronken
  • Nadat je in contact bent gekomen met een monster
  • Nadat je enige vorm van zeevruchten hebt aangeraakt?

Veiligheids- En Hygiënetips

Het is mogelijk om de desinfecterende oplossing en het alternatief voor het reinigen van de afvoer weggestopt onder de gootsteen te bewaren, aangezien u deze niet dagelijks zult gebruiken. Het is nog steeds geweldig om bij de hand te hebben voor het geval het rommelig wordt bij de gootsteen. Nu je al deze items en knowhow hebt om je handen te reinigen, laten we het hebben over enkele aanvullende best practices voor het beoefenen van veiligheid en hygiëne.

Toegang Tot Water

De handwasbak in de keuken heeft toegang tot zowel warm als koud water nodig om uw handen effectief te reinigen en te desinfecteren. Het zal ook helpen bij het verwijderen van geuren, vet, olie, enz., zodat het niet wordt doorgegeven aan andere dingen waarmee u in contact komt.

Je Kraan Schoonmaken

Onthoud dat je naast je handen wassen ook je gootsteen wilt schoonmaken. Dat is mogelijk een broedplaats voor bacteriën omdat de meeste ziektekiemen van je handen worden afgespoeld.

Vergeet niet om uw gootsteen voor de handwas in de keuken regelmatig schoon te vegen met een desinfecterende oplossing, waarbij u zich vooral concentreert op de handgrepen, uw zeepdispenser en elk onderdeel van uw papieren handdoekdispenser.

U moet ook af en toe de afvoer wassen, omdat mineralen en rommel zich zullen ontwikkelen en uiteindelijk de afvoer zullen verstoppen. Je kunt een huismiddeltje gebruiken, zoals zuiveringszout en azijn gieten, om het een tijdje te laten staan en dan warm water wegspoelen. Daarnaast is er ook de keuze uit afvoerreinigingsoplossingen.

Aparte Wasbakken

Om uzelf absoluut te beschermen, het voedsel dat u kookt, samen met uw familieleden en vrienden die u voedt, is het het beste om aparte gootstenen te hebben voor het wassen van de handen, gebruiksvoorwerpen of afwas en het bereiden van voedsel. Kruisbesmetting is erg gevaarlijk, vooral als de voedsel, borden of handpalmen worden niet goed schoongemaakt.

Ook mag u uw handen niet wassen in verschillende wasbakken die voor andere werkzaamheden zijn bestemd. Niet alleen kunnen je handen wat bacteriën naar de gootsteen brengen, en het zal de gootsteen vervuilen, maar je handen kunnen ook ziektekiemen terugbrengen naar een andere gootsteen of gebieden in de keuken waar je aandacht aan besteedt. Dit geldt ook voor voedselbereiding of gebruiksvoorwerpen of afwassen in verschillende gootstenen.

Gevolgtrekking

Handen wassen is essentieel voor uw welzijn en veiligheid, naast anderen om u heen. De keuken is een plaats die niet alleen meerdere mensen zouden gebruiken, maar het is ook een ruimte die snel bacteriën of virussen naar uw gezin kan verspreiden, aangezien het eten en de gerechten daar klaar zijn.

Het kan niet alleen veiliger zijn om een geschikte techniek te hebben om uw handen te reinigen, maar het is net zo belangrijk om het gebied van de gootsteen voor de handwas in de keuken steriel en schoon te houden.

Blijf gezond en veilig door uw deel te doen om uw gootsteen voor de handwas in de keuken netjes te houden!