Aeropress Vs. Pour Over Coffee: Welke Zetmethode Is Superieur?
Hoe te brouwen?

Aeropress Vs. Pour-Over Coffee Welke Zetmethode Is Superieur?

Recente buzz is veroorzaakt door Aeropress en Pour Over onder thuisbarista’s over de hele wereld.

Dus, wat is het probleem, vraag je? Gelukkig waren we hier om je koffieverwarring op te ruimen en je alles te vertellen over deze twee zeer trendy thuisbrouwmethoden.

Op het eerste gezicht lijken beide methoden om koffie te zetten erg op elkaar.

Ze kunnen gemakkelijk worden vervoerd omdat ze geen elektriciteit nodig hebben. Beide zijn compact en bieden de mogelijkheid voor eenmalig gebruik, waardoor ze perfect zijn voor mensen die van kwaliteit boven kwantiteit houden. Of degenen die gewoon te egoïstisch zijn om hun perfecte brouwsel met anderen te delen.

Aeropress- en pour-over-brouwsels produceren een heldere, frisse kop van smaak die representatiever is voor de koffieboon dan de rokerige tonen van espresso of de olieachtige smaak van brouwsels van de Franse pers, die meer zijn afgeleid van het gebrande.

Beide methoden zijn vrij goedkoop om te oefenen; u heeft geen dure machines nodig en uw initiële kosten zijn laag.

Dus nu ken je de overeenkomsten. Maar hoe zit het met de verschillen? En, belangrijker nog, wat de betere kop van Joe maakt.

Introductie Van Aeropress

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

Aeropress gebruikt druk om een vacuümkamer te creëren en water te verwarmen om de smaak uit de koffiemaling te halen.

U vindt ons artikel via deze link voor de volledige details en instructies voor het maken van uw Aeropress-koffie.

Je hoeft je Aeropress koffiekopje pas na het zetten om te spoelen. Aeropress koffiedik wordt niet zo nat als andere koffiezetapparaten. Dit maakt het weggooien veel gemakkelijker en minder rommelig. Tenzij je natuurlijk veel te hard drukt bij het zetten van je kopje koffie, in welk geval een dweil, een emmer en een schoon shirt nodig kunnen zijn.

Aeropressen zijn veelzijdige dieren. Naast een traditioneel brouwsel, kun je het gebruiken om iets te maken dat meer lijkt op de koffie die door een Franse pers wordt geproduceerd. Als je dat liever hebt, kun je cappuccino’s, lattes en zelfs ijskoffie maken. De traditionele methode geeft een helder, licht resultaat. De omgekeerde methode produceert een rijkere, donkerdere smaak.

Naast de Aeropress heb je een elektrische grinder of een maalschijf nodig. Als je de voorkeur geeft aan de traditionele manier van brouwen, heb je een zeer fijne maling nodig. Als je de omgekeerde methode gebruikt, moet je voor een grovere maling gaan.

Overgieten Overgieten

Giet over koffie bestaat al vele decennia, en zeker lang voordat de termen hipster, beanhead en nitro in de populaire coffeeshoptaal kwamen.

Auguste Melitta Bentz, die in 1908 de overgietmethode uitvond met behulp van de schoolvloeipapieren van haar zoons (uiteraard ongebruikt).

De ondernemende Duitse huisvrouw ontdekte dat het gebruik van een filter om het koffiedik uit gepercoleerde koffie te verwijderen zowel de nare bittere smaak als de korrelige stukjes die in haar tanden vastzaten, deed verdwijnen. En Heiliger Strohsack! Filterkoffie is uitgevonden.

Auguste ging nog een stap verder met haar experiment en ontdekte dat heet water kan worden gebruikt om koffie met een betere smaak te zetten door koffiedik aan een filter toe te voegen. De pour-over-methode, die een enkel, stomend, aromatisch brouwsel creëert, is gecreëerd.

Tegenwoordig heb je de juiste kit nodig als je succes wilt hebben. Dit zijn de dingen die je nodig hebt:

  • Koffiefilters
  • Elektrische waterkoker of kookplaat
  • Koffiebonen (uiteraard).
  • Koffiemolen
  • Een beker, beker of karaf

Het is een kunst om de perfecte pour-over te creëren, en het zou nalatig zijn als we het niet met jou, enthousiaste lezer en koffiefan, zouden delen, wat we in dit artikel volledig en smaakvol doen.

Van de twee methoden is het brouwen met de overgietmethode het tijdrovender. Een medium branding duurt twee tot drie minuten, terwijl een donkere branding langer kan duren.

Giet over koffie is aanpasbaar, maar het is niet zo veelzijdig als een Aeropress-brouwsel. Als je gewoon wilt genieten van een heldere, levendige kop koffie zonder toeters en bellen, dan is overgieten misschien alles wat je nodig hebt.

Naast je pour-over-koffiezetapparaat, heb je een weegschaal nodig om je koffiedik te meten, een trechter om de kegel te vullen en een handmolen.

Met de overgietmethode heb je volledige controle over de smaak die je afmaakt. Dat is wat deze methode tot een vaste favoriet maakt bij koffiepuristen.

Het Definitieve Oordeel

Zowel Aeropress als Pour Over zijn geweldige opties voor het zetten van heerlijke instant (nee, geen instant) koffie zonder een fortuin uit te geven aan een espressomachine.

De Aeropress is de duidelijke winnaar in veelzijdigheid. De Aeropress is ook gemakkelijker schoon te maken, waardoor het ideaal is voor thuisbarista’s die hun handige cafeïnefixatie onderweg willen meenemen.

Hoewel overgieten zeer betaalbaar en draagbaar is, kan het langer duren om het perfecte brouwsel te maken.

Aangezien beide technieken goedkoop en gemakkelijk uit te voeren zijn, waarom zou u dan niet uw eigen vergelijkings- en contrastoefening in uw eigen keuken uitvoeren?

  • Koffie Feiten

    Veel koffiefans hebben Caf Bustelo aanbevolen voor het brouwen van Aeropress. Misschien vind je het je nieuwe favoriete ochtendbrouwsel!

  • Je hebt getwijfeld of je de Chemex zou moeten nemen. Lees onze chemex review om de juiste beslissing te nemen.

  • Koffie feiten

    Leer hoe u uw Aeropress opbergt en zorg voor een betere opslag, zodat u er langer gebruik van kunt maken en geen onderdelen hoeft te vervangen!

  • Koffie feiten
  • Costa Rica staat bekend om het produceren van enkele van de beste koffiesoorten ter wereld. Bekijk onze lijst met Costa Ricaanse koffieproducenten.