De Ultieme Gids Voor Koffie In De Dominicaanse Republiek. Alles Wat Je Moet Weten
Koffie feiten

Dominicaanse Republiek Koffie

Je vraagt je misschien af: “Waar komt deze koffie vandaan?” De Dominicaanse Republiek is het waarschijnlijke antwoord.

Ben je dol op het proberen van unieke koffies van over de hele wereld? Atlas Coffee Club brengt een wereldreis met koffie tot aan je voordeur. Ontvang 50% korting op je eerste box door hier te klikken

Het is de thuisbasis van een rijke cultuur, prachtige landschappen, unieke tradities, rijke landbouwgrond en een rijke cultuur. Wereldwijd heeft het een sterke invloed op de koffie-industrie achtergelaten. Het is ook een van de meest herkenbare koffieproducenten ter wereld.

Een blik: de beste koffie uit de Dominicaanse Republiek

Korte samenvatting: Beste koffie uit de Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek Vervallen

De Dominicaanse Republiek is te vinden in het Caribisch gebied, op het eiland Hispaniola. Het land deelt zijn westelijke grens met Haïti en heeft een geschatte bevolking van ongeveer 10.300.000 mensen. Het verbouwt al 300 jaar koffie.

Spaanse kolonisten brachten in 1715 koffie naar het eiland. Het werd al snel een favoriet gewas voor veel boeren. Het werd een nationale obsessie. Koffie werd echter pas in 1872 grotendeels commercieel geëxporteerd.

De tropische en bergachtige omgeving van de Dominicaanse Republiek maakt het de ideale plek om koffiebonen te verbouwen.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

Als gevolg van de hoogte worden de meeste bonen tussen de 2.000 en 5.0,0 m geteeld, want hoe hoger de hoogte, hoe zwaarder de groeiomstandigheden zijn. Door deze barre groeiomstandigheden hebben de planten meer tijd nodig om te groeien en hebben ze daardoor meer tijd om complexere en smaakvollere suikers te ontwikkelen.

Reputatie Koffieproductie

De koffie van de Dominicaanse Republiek behoort tot de beste ter wereld. Hoewel hier zowel robusta- als arabicabonen kunnen worden verbouwd, worden er meer arabicabonen gemaakt.

Boeren oogsten normaal gesproken koffiebonen van september tot mei. Als gevolg hiervan exporteert het land ongeveer 350.000-500.000 zakken koffiebonen per jaar. De Dominicaan staat wereldwijd op de 31e plaats in de koffie-export. Het merendeel van de koffie die in de Dominicaanse Republiek wordt verbouwd, wordt geconsumeerd door de bewoners.

Uiteindelijk heeft de Dominicaanse Republiek verschillende koffieregio’s.

Er zijn zes regio’s waar het hele jaar door op grote schaal koffie kan worden verbouwd. Dit zijn Cibao en Ban, Ocoa, Ocoa en Barahona.

Deze regio’s werden ook benoemd door de overheid om de koffieregio’s en de onderscheidende smaakprofielen te beschermen.

Koffie die in de Dominicaanse Republiek wordt verbouwd, ondergaat een natte verwerking. Nadat de bonen zijn verzameld, worden ze verpulverd door een machine en vervolgens worden de koffiekersen ongeveer 1-2 dagen in water gefermenteerd. Natte verwerking is het populairst en levert de beste kwaliteit koffie op.

Koffieteeltregio’s

De koffiebonen van de Dominicaanse Republiek moeten op de zakken worden vermeld. Daarom volgt hier een snel overzicht van deze verschillende regio’s en de verschillen daartussen.

Cibao-vallei

Cibao is te vinden in de noordelijke regio van het land. Normaal gesproken is het vol met hints van nootachtigheid en aardsheid. Het is ook laag in zuurgraad. Deze vallei ligt in de noordelijke regio van de Dominicaanse Republiek. Het ligt hoog en maakt het een ideale plek om koffieplanten te kweken.

Ban

Gelegen in de zuidelijke regio van het land, is deze regio een primair gebied van commerciële productie en export van bananen en koffie. Ban krijgt veel regen, waardoor de grond rijk, vochtig en zeer vruchtbaar blijft.

Azua

Dit gebied ligt in het zuiden van het land en produceert suiker, tabak en koffie. Azua is omgeven door vruchtbare berggebieden die gezonde koffiebonen en heerlijke koffiebonen produceren.

San José De Ocoa

Koffie die in deze regio van de Dominicaanse Republiek wordt verbouwd, is ook te vinden in de zuidelijke helft van het land. Het staat bekend om zijn robuuste smaak. De gemiddelde temperatuur tijdens de teeltmaanden ligt rond de mid-high 90s, waardoor het een perfecte locatie is om koffie te verbouwen.

Barahona

De regio Barahona ligt in het zuidwesten van het land. Barahona staat bekend om het produceren van de beste koffie in de Dominicaanse Republiek. Hier wordt koffie geproduceerd die rijk is aan zuurgraad en smaak omdat de temperatuur het hele jaar door constant blijft.

Juncalito

Juncalito ligt in centraal Afrika. Het heeft een mild klimaat en is omgeven door bergen. Boeren verbouwen koffie normaal gesproken op grotere hoogte zoals deze om smaakprofilering aan te moedigen. Juncalito staat bekend om het produceren van smaakprofielen met hints van tropische fruitigheid.

Aanbevelingen

Er zijn veel regio’s die koffie kunnen verbouwen. Hierdoor is het mogelijk om verschillende merken en blends te creëren. We hebben informatie verzameld over de beste koffiemerken en -melanges, evenals hun reputatie.

Café Santo Domingo

De koffiebonen van Cafe Santo Domingo zijn afkomstig uit Cibao, Barahona en andere gebieden zoals Sierra Sur en Noroeste. De melanges zijn rijk van smaak, evenwichtig en vol van smaak. Bovendien hebben de meeste van hun koffie noten van nootachtigheid, evenals hints van chocolade en bessen.

Kimera Koffee Original Roast

Brouwers voegen aan deze blend extra essentiële vitamines toe naast de reeds aanwezige cafeïne. Dit geeft je een extra boost om je dag goed te beginnen. Dominicaanse boeren verbouwen en verbouwen deze biologische koffiebonen uitsluitend op Dominicaanse bodem. Bovendien worden ze geroosterd om de hersenfunctie en het atletische vermogen te verbeteren en het algemene energieniveau te verhogen.

Volcanica Coffee Company: Dominicaanse Koffie

Volcanicas Dominican blend is een blend van 100% arabicabonen, afkomstig uit het Jarabacoa-gebied van het land. De medium blend is ook goed uitgebalanceerd van smaak. Het is ook uitgebalanceerd in cafeïnegehalte en is gemakkelijk voor de zuurgraad. Volcanicas-bonen komen van planten op 30,0 m en hoger. Dit garandeert dat je de lekkerste en meest smaakvolle koffiebonen krijgt.

Vers Gebrande Koffie: Dominicaanse Republiek K-Cups

Ben je een Keurig-fan? Deze gedurfde K-cups worden al snel je favoriete melange om elke dag te brouwen. Ze verpakken hun bonen ook direct na het branden om versheid en smaak te garanderen. Ze geven om de kwaliteit van de koffie, maar ook om het milieu. Fresh Roasted heeft zijn ecologische voetafdruk met 80% geëlimineerd en brandt koffie met de meest milieuvriendelijke technologie die beschikbaar is.

Kimera Koffee Fase 1, Peaberry: Koffie Dominicaanse Republiek

Deze koffie uit Phase 1 heeft hints van chocolade en een gladde afdronk. Het wordt gekweekt op grotere hoogten in Jarabacoa. Verder is Fase 1 expliciet peaberry koffiebonen. Het is een van de meest zeldzame melanges van de Dominicaanse Republiek die je zult vinden.

Traditionele Dominicaanse Koffie

Veel mensen in de Dominicaanse Republiek zijn al koffieliefhebbers. Hierdoor hebben de meesten hun eigen gewoontes om het te drinken. Dominicaanse koffiedrinkers drinken hun koffie niet zwart. Drinkers genieten van Dominicaanse koffie wanneer deze zoeter van smaak is. De Dominicaan produceert naast koffie ook grote hoeveelheden suiker. Om koffie een zoetere smaak te geven, combineren brouwers meestal suiker en koffie.

Dominicanen genieten ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds van koffie. Bovenal genieten de lokale bewoners van deze speciale zoete traktatie, ongeacht hoe laat het is.

Afsluiten

Koffie uit de Dominicaanse Republiek smaakt bijna altijd goed. Daarom, met zoveel rijke en vruchtbare groeiende landschappen om uit te kiezen, zijn de melanges en brouwsels om uit te kiezen eindeloos. Dus kies een brouwsel, probeer het uit en geniet!