Kun Je Verse Sperziebonen Invriezen?

Groenten invriezen is altijd een lastige procedure. Het is niet eenvoudig om de zak gewoon in de vriezer te gooien. Dit geldt vooral voor nieuwe groenten.

Groenten bevatten meestal veel water. Dus het invriezen ervan kan de textuur beïnvloeden.

Verse sperziebonen zijn heerlijk knapperig en pittig. Maar in de koelkast blijven ze niet lang goed. Dus, vries je ze in om ze langer mee te laten gaan? Het antwoord is ja, dat kan absoluut.

Echter, net als bij het invriezen van ander voedsel, zijn er een aantal belangrijke dingen waarmee u rekening moet houden voordat u ze in de vriezer plaatst. Om ervoor te zorgen dat je deze sperziebonen zo lekker mogelijk houdt, hebben we deze gids samengesteld voor het invriezen van verse sperziebonen

Hoe Verse Sperziebonen Te Bevriezen

Hoe verse sperziebonen te bevriezen

Het invriezen van verse sperziebonen is super eenvoudig. Sommige gidsen vertellen u dat u groenten moet blancheren voordat u ze invriest.

Dit is helemaal aan jou (en je kunt meer ontdekken over blancheren in onze sectie Variabelen die je moet overwegen voor het invriezen), maar we zouden het blancheren omzeilen om je de gemakkelijkst mogelijke gids voor invriezen te geven.

Stap één: Bereid De Sperziebonen Voor

Voordat je sperziebonen gaat koken, is het een fantastisch idee om ze te toppen en te staarten. Dit is niet 100% nodig, maar het zal aangenamer zijn als je ze eet. Dit komt omdat de uiteinden van nieuwe sperziebonen vrij taai zijn en over het algemeen een touwtje hebben.

Deze stukjes zijn eetbaar, ze zijn gewoon niet te fijn en moeten worden weggegooid.

Afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt in je vriezer en hoe groot een container je waarschijnlijk gaat gebruiken, kan het ook een goed idee zijn om de sperziebonen doormidden te snijden.

Stap Twee: Was De Sperziebonen

Bovendien is dit een andere belangrijke maatregel. Op elk moment dat je verse groenten kookt, is het een fantastisch idee om ze af te spoelen.

Zelfs als je zeker weet dat ze zijn voorgewassen, is het nog steeds een goed idee. Dit zal alle vuil wegspoelen, naast alle pesticiden of insecticiden waarvan mogelijk gebruik is gemaakt.

Maatregel Drie: Droog De Sperziebonen

Nadat je de sperziebonen hebt afgespoeld, dep je ze droog met wat keukenpapier. Probeer ze zo mals mogelijk te maken. Als je dat niet doet, kunnen sommige waterdruppels die nog steeds rond de sperziebonen zitten, ook bevriezen. Dit kan mogelijk de textuur en consistentie van deze bonen veranderen.

Het kan ook leiden tot vriesbrand. Dit maakt de sperziebonen niet oneetbaar, maar het maakt ze een beetje taaier en vermindert hun smaak.

Stap Vier: Bevries De Sperziebonen

Het is eindelijk tijd om de sperziebonen daadwerkelijk in te vriezen. Het enige wat je hoeft te doen is de sperziebonen in een bak te doen die geschikt is voor de vriezer. Voor de vorm en consistentie van sperziebonen is een diepvrieszak de beste keuze.

Als u echter uw gebruik van vinyl voor eenmalig gebruik wilt verminderen, dan werkt een herbruikbare kuip ook goed. Leg ze dan gewoon in de vriezer. Sperziebonen kunnen lang in de vriezer blijven. Ze kunnen maximaal een jaar in de vriezer worden bewaard.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in Als je deze andere kunt invriezen, maak dan:
Avocado’s
Asperges
Tomaten
Aardappelen
Boerenkool
Spinazie
Sla
Knoflook
Bananen

Hoe Verse Sperziebonen Te Ontdooien

Nu begrijp je hoe je verse sperziebonen kunt invriezen, dan moet je weten hoe je ze moet ontdooien. Voor veel voedingsmiddelen zijn er drie manieren om te ontdooien. Deze komen uit de koelkast, op het aanrecht of in de magnetron.

Als het echter om groenten gaat, zoals sperziebonen, kun je ze gemakkelijk diepgevroren koken. Hier is de methode die we zouden bepleiten. Zelfs als je de sperziebonen ontdooit, zullen ze vochtig zijn en zullen ze niet exact dezelfde consistentie hebben als voorheen.

Om de beste resultaten te krijgen, raden we aan om de sperziebonen, bevroren, 3 tot 5 minuten te koken.

Als u ze echter echt wilt ontdooien, raden we u aan dit in de koelkast of op het aanrecht te doen. De sperziebonen kunnen in de magnetron worden ontdooid (en als u voor deze methode kiest, gebruik dan de ontdooistand), maar ze worden bijzonder zacht en klef.

Om de bonen in de koelkast of op het aanrecht te ontdooien, leg je ze op een met keukenpapier beklede schaal of bord. De papieren handdoeken nemen een deel van het water op. Dit maakt de sperziebonen waarschijnlijk iets minder mals en drassig.

Factoren Waarmee U Rekening Moet Houden Voordat U Verse Sperziebonen Invriest

  • het belangrijkste aspect waarmee u rekening moet houden voordat u nieuwe sperziebonen invriest, is dat de textuur zal veranderen. Als voedsel bevroren is, zal het water binnenin waarschijnlijk bevriezen. Als het voedsel dan is ontdooid, kan dat water ook ontdooien. Hierdoor wordt het eten zachter en slapper. Dus als je je sperziebonen eindelijk kookt, hebben ze niet dezelfde knapperige textuur als voorheen.
  • Voordat je je sperziebonen invriest, is het een goed idee om te bedenken of je ze wilt blancheren. We hebben blancheren niet in onze gids opgenomen omdat we het proces zo eenvoudig mogelijk wilden maken. Maar sommige andere gidsen kunnen dit aanbevelen. Blancheren is het proces van het snel koken van groenten voordat ze worden ingevroren.

Blancheren helpt de groenten om meer van hun kleur en voedingsstoffen te behouden. Dus als je bang bent dat het invriezen van nieuwe sperziebonen ervoor zal zorgen dat ze een deel van hun voedingswaarde verliezen, kook ze dan onmiddellijk een paar seconden, laat ze afkoelen, droog ze en laat ze opschorten.

  • Zoals eerder vermeld, kunnen deze sperziebonen het beste worden gekookt vanuit de vriezer. Dit betekent echter niet dat je ze gewoon moet koken. Van groene, bevroren bonen kunnen ook worden gekookt of in een soep of stoofpot worden gegooid.

Als u ze echter wilt braden of braden, kunt u ze het beste een beetje koken. Ze ontdooien in de oven of koekenpan. Hierdoor worden de andere componenten mals. Dan moet je ze langer koken om het water te laten verdampen.

Dus, als je bang bent dat het invriezen van nieuwe sperziebonen beperkt wat je ermee kunt doen, maak je dan geen zorgen, want het omgekeerde is waar.