Kun Je Chili Invriezen?

Bij het maken van een pot chili is het het eenvoudigst om per ongeluk te veel te maken. Soms is het het beste om een enorme pan te maken die je in de loop van de week kunt opwarmen. Op deze manier heb je een paar dagen avondeten geregeld.

Maar er is slechts zo lang dat chili in de koelkast kan worden bewaard. Bovendien zijn er zoveel avonden dat je chili kunt blijven eten. Uiteindelijk ga je hier ziek van worden. Het is echter zonde om het weg te gooien en het zal bederven als het te lang in de koelkast blijft staan.

Dus, schors je chili liever? Ja, dat kan zeker! Door zijn consistentie is chili super eenvoudig in te vriezen. In tegenstelling tot sommige andere voedingsmiddelen, is het ook super eenvoudig te ontdooien. Het invriezen van chili is dus een van de beste dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat niets verloren gaat.

Bekijk onze gids voor het invriezen van chili om er zeker van te zijn dat je je chili op de beste manier invriest.

Hoe Chili Te Bevriezen?

Zoals we al eerder hebben vermeld, is het invriezen van chili heel eenvoudig. Hier zijn onze eenvoudige stappen voor het invriezen van chili:

Maatregel één: Koel De Chili

Dit is een heel belangrijke stap. Als je de chili in de vriezer legt als hij nog warm is, of zelfs maar een beetje warm, zal hij goed bevriezen. Het gaat ook de temperatuur van uw vriezer veranderen. Dit heeft ook invloed op elk ander voedsel in de vriezer.

Afhankelijk van hoe heet het is, kan de chili er ook voor zorgen dat het voedsel eromheen ontdooit. Dus het is echt het gevaar niet waard. Het beste kun je het in de pot doen, met de deksel schuin erop, en wachten tot het is afgekoeld.

Je kunt het in een andere container doen als de pot nog behoorlijk heet is. Hierdoor koelt het sneller af, maar niet ver. Dit hangt er alleen van af of je extra smerige gerechten wilt maken.

Maatregel Twee: Plaats In Een Container

Zodra de chili helemaal is afgekoeld, breng je hem over in een luchtdichte container. Zorg ervoor dat het iets is dat veilig in de vriezer kan. Kunststof kuipen zijn de beste optie.

Zodra je de chili erin hebt gegoten, zorg je ervoor dat je de deksel goed afsluit. Als je dat niet doet, kan het zijn dat de chili niet goed bevriest en eruit loopt.

Op basis van hoeveel chili je hebt gemaakt, is het een fantastisch idee om het in delen in te vriezen. Dit bespaart u op de lange termijn tijd en is niet zo verspillend.

Anders moet je alle chili ontdooien. Het is geen goed idee om iets opnieuw in te vriezen. Dus als je niet alles opeet, wordt de rest mogelijk verspild.

Maatregel Drie: Bevriezen

Nu is het tijd om de chili in te vriezen. Maak er ruimte voor in de vriezer. Zorg ervoor dat de container op de bodem van de vriezer staat, aangezien deze kan worden gemorst.

Dit kan voorkomen dat het naar buiten glijdt en bevriest naar extra voedsel.

Chili Ontdooien?

Nu je begrijpt hoe je chili moet invriezen, moet je natuurlijk ook weten hoe je het moet ontdooien. Er zijn veel manieren om chili te ontdooien. Dit zijn de beste keuzes:

Uit De Koelkast

De veiligste manier om chili te ontdooien is in de koelkast. Haal gewoon de container uit de vriezer, til het deksel op, er is minder spanning in en zet het in de koelkast.

Deze methode zal de langzaamste zijn, maar dit betekent meestal dat dit de beste zal zijn. Als je probeert de chili bijna sneller te ontdooien, kan het gevoel en de consistentie veranderen.

Over Het Aanrecht:

Als je de chili niet in de koelkast hoeft te wachten om te ontdooien, kun je hem altijd op het aanrecht laten liggen. Dit is niet geweldig in termen van hygiëne, omdat je voedsel niet op kamertemperatuur mag laten komen. Het zal echter nog steeds werken.

Om het te ontdooien, verwijdert u eenvoudig het deksel en laat u het er in een kleine hoek op liggen. Als het ontdooid is, kan een deel van het water gespleten zijn en zal er waarschijnlijk een behoorlijke hoeveelheid aan de binnenkant van het deksel zitten.

Zorg ervoor dat je het een beetje mengt en vervolgens opwarmt. Door de chili lang genoeg te verwarmen, kan het overtollige water verdampen.

Uit De Magnetron

De snelste manier om chili te ontdooien is in de magnetron. Veel magnetrons hebben een ontdooistand. Zorg er dus voor dat je deze altijd gebruikt bij het ontdooien.

Als je de magnetron gewoon normaal aanzet, zal hij gewoon opwarmen en proberen de chili te koken. Hierdoor wordt de chili half bevroren en half ontdooid of zelfs langer gekookt.

Om dit te voorkomen zet je hem 2-3 minuten in de magnetron op de ontdooistand. Haal het er dan uit en roer het door. Vervang het voor nog eens twee tot drie minuten. Herhaal dit totdat de chili helemaal ontdooid is.

Factoren Waarmee U Rekening Moet Houden Voordat U Chili Invriest

  • Een van de belangrijkste dingen om te onthouden voordat je voedsel invriest, is dat het er nooit hetzelfde uit komt als het erin ging. Het invriezen van voedsel kan de consistentie en textuur veranderen. Iets zwaars en compacts, zoals chili, is over het algemeen prima. Je hoeft het vooral alleen maar te mixen als je het eenmaal hebt opgewarmd. Maar het is het overwegen waard.
  • Afhankelijk van het soort chili dat je maakt, moet je voorzichtig zijn met ontdooien en opwarmen. Als je chili vlees bevat, is het het veiligst om het in de koelkast te ontdooien. Vlees (zelfs gekookt rundvlees) op kamertemperatuur laten komen is geen fantastisch idee.

Wanneer je een chilipeper met vlees opwarmt, is het ook verstandig om ervoor te zorgen dat je deze helemaal doorwarmt. Het moet gloeiend heet zijn als je het serveert.

  • Uit de koelkast is chili ongeveer twee of drie dagen houdbaar. Maar in de vriezer blijft je chili tot 3 maanden goed. Dus als je je afvraagt of het invriezen van chili de moeite waard is, dan zou dit je zeker moeten beïnvloeden. (Dat en hoe makkelijk het is om in te vriezen!)