Waardoor Moet Je Poepen Van Koffie? En Hoe Het Te Repareren?
Koffie Feiten

Waarom Doet Koffie Me Poepen?

Waarom Doet Koffie Me Poepen

Voor veel mensen is koffie hun meest betrouwbare ochtendpartner. Maar voor ongeveer 30% van de mensen (mogelijk 50% van de vrouwen) vraagt hun koffiedrinkgewoonte zich af: Waarom moet ik van koffie poepen? Dus als je een van de pechvogels bent, waren we hier om je te helpen het probleem op te lossen.

Ontdek de waarheid achter waarom koffie ervoor zorgt dat je John vaker bezoekt dan je zou willen. Van wat er gebeurt en mogelijke oorzaken tot een heleboel mogelijke oplossingen op maat voor u, we hebben deze gedekt.

Is Koffie Een Laxeermiddel?

Hoewel dit probleem 30-40% van de bevolking treft, is er weinig onderzoek gedaan naar wat het precies veroorzaakt. Veel mensen schrijven het toe aan cafeïne en beweren dat het stimulerende middel je darmen actiever maakt. Anderen wijzen erop dat cafeïnevrij is populairder dan frisdrank voor het veroorzaken van poepproblemen, dus het kan een andere bron zijn. Wat is de oorzaak?

Hoofdverdachten

Aan deze kant van het debat wijzen vingers naar de zuurgraad in koffie als het probleem. En eerlijk gezegd, omdat deze stoffen verschillende effecten hebben op verschillende mensen, zou uw probleem bij een van beide of beide kunnen liggen. Het is belangrijk om te kijken wat er nog meer voor kan zorgen dat u naar het toilet gaat.

Krijgen spaghettisaus en vers fruit je, of sturen pure chocolade en Excedrin je naar het toilet? Als dit het eerste is, probeer dan onze tips om het zuur in koffie te bestrijden. Als het het laatste is, probeer dan de cafeïne te vermijden.

Andere Mogelijke Boosdoeners

Wees niet in de war als dat nog niet genoeg was. Als dit een probleem is dat zich elke ochtend voordoet, is het misschien helemaal niet de koffie. U kunt uw gastrocolische reactie veroorzaken door de koffie in een lege maag te gieten.

Dit wordt in feite veroorzaakt doordat je dikke darm een hormonaal signaal afgeeft dat je vertelt meer te eten. Je maakt in feite meer ruimte voor je lichaam om meer voedsel op te nemen. Deze reactie komt ook vaker voor bij bepaalde mensen dan bij anderen.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

U kunt ook te veel melk in uw koffie doen, aangezien de meeste volwassenen lactose-intolerant zijn.

Wat Gebeurt Daar Precies?

We weten wat deze reactie veroorzaakt. Onderzoek heeft aangetoond dat koffie je distale dikke darm kan stimuleren. Dit is het deel van je spijsverteringsstelsel dat helpt om afvalstoffen sneller te verwijderen.

Dit kan op zijn beurt de peristaltiek activeren of op zijn minst aanmoedigen. Dit is de coördinatie van samentrekking en ontspanning in de darmspieren die uiteindelijk leidt tot stoelgang.

Of het nu het zuur, cafeïne of een van de honderd andere chemicaliën in koffie is die dit veroorzaken, de wetenschap heeft niet echt het antwoord. De stimulatie van deze spieren zorgt er echter voor dat je naar de badkamer wilt.

Potentiële Oplossingen

Als Het Een Zuurprobleem Is?

Je hebt eigenlijk een schokkend aantal opties als het gaat om het verlagen van de zuurgraad van je ochtendbeker! Als je gewoon wat zuurarme koffie-aanbevelingen wilt overslaan, ga dan hierheen.

Koop een zuurarme koffie

U kunt kiezen uit onbedoelde of behandelde koffie met een laag zuurgehalte. De zuurgraad van behandelde koffie kan worden verminderd door speciale verwerkingsmethoden, tijdens of vóór het branden.

Koffie met een laag zuurgehalte is onbedoeld zuur. Hogere hoogten betekenen meestal een lagere zuurgraad en donkere braadstukken hebben een grotere kans om minder zuurgraad te produceren. Ook produceren sommige specifieke oorsprongen zoals Brazilië, Sumatra, Peru, Guatemala en Mexico van nature bonen met een laag zuurgehalte.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat Arabica-bonen over het algemeen minder zuur zijn dan andere soorten bonen.

Hoe de zuurgraad in je brouwsel te verminderen?

Eerlijk gezegd, als je het zuur wilt verminderen, zijn koude brouwsels je nieuwe beste vriend. Een langzaam geweekte cold-brew zal ongeveer 70% minder zuur zijn dan je typische, hete koffie, zelfs als je exact dezelfde bonen gebruikt.

Als u uw koffie absoluut warm moet hebben, hoeft u zich geen zorgen te maken. Er zijn nog opties. Wanneer u hete koffie zet en u probeert om zure koffie te vermijden, probeer dan de fijne maling over te slaan en voor iets grovers te gaan. Kortom, er moet een Franse pers in uw huis zijn. Het kan worden gebruikt om koude of warme brouwsels te maken. Het vereist echter een grove maling.

Calcium kan ook worden gebruikt als een anti-zuur. Dus als je niet gevoelig bent voor zuivel, kun je melk gebruiken om het zuur in je kopje te neutraliseren. Versterkte amandelmelk kan een geweldige bron van calcium zijn, en smaakloos calciumpoeder is ook beschikbaar als je niet van melk houdt.

Als geen van deze opties voor u werkt, overweeg dan om een eierschaal toe te voegen aan uw kopje koffie. Hun alkalische karakter kan ook het zuur in uw koffie neutraliseren. Hetzelfde geldt voor Zweedse eierkoffie.

Als Het Een Cafeïneprobleem Is?

Veel mensen die beweren dat cafeïne niet de boosdoener is vanwege de onderzoeken die zijn uitgevoerd met decaf, realiseren zich niet dat cafeïne ook cafeïne bevat. Hoewel het veel minder is dan je typische kopje, bevat cafeïnevrije koffie nog steeds ongeveer 7 mg cafeïne per kopje, wat betekent dat ongeveer 3% van de cafeïne achterblijft.

Dus, ervan uitgaande dat er echt geen manier is om je Java-fix tot op zekere hoogte zonder cafeïne te krijgen, heb je een aantal opties om het te verminderen. Donkere braadstukken bevatten meer cafeïne per kopje omdat ze compact zijn. Als je niet helemaal tot decaf wilt gaan, kun je kiezen voor een halve caffè.

Bovendien is het mogelijk dat een maaltijd naast uw ochtendbeker nuttig kan zijn bij het verminderen van de effecten van cafeïne (ervan uitgaande dat de maaltijd er zelf geen heeft). Ook helpt het regelmatiger koffie drinken om weerstand op te bouwen tegen de bijwerkingen van cafeïne. Als u op zoek bent naar een reden om een thuismachine te kopen, dan is dit het wel.

Als Het Een Melkprobleem Is?

Dit is een makkelijke. Stop met het toevoegen van melk aan je koffie. Veel plaatsen hebben melkalternatieven beschikbaar, zoals amandel of kokosnoot. Vraag ze gewoon om de zuivelproducten in te ruilen voor de dingen die je het komende uur niet in het ovale kantoor zullen brengen.

Niet-zuivelmelk kan worden gebruikt om thuis koffie te zetten als je geen fan bent van de smaak van de creamer. Er zijn zoveel opties voor extra smaakstoffen dat je zeker een geschikte vervanging voor je go-to moet kunnen vinden.

Afsluiten

We zijn het er allemaal over eens dat het opgeven van onze favoriete ochtenddrank of een uur na het drinken naar de badkamer moeten haasten, geen geweldige opties zijn om onder ogen te zien. Gelukkig zijn er enkele mogelijke oplossingen voor je koffiepoepprobleem.

Dus of het nu het zuur, cafeïne, zuivel of lege maag is dat je raakt, er zijn een aantal vrij pijnloze manieren om het probleem aan te pakken zonder dat je het hoeft te stoppen met je koffie.

  • Koffie feiten

    Mensen lijken je te vertellen dat je nu overal kokosolie in moet doen, van je eten tot je haar. Kun je kokosolie in je koffie doen? Eigenlijk ja. Deze manusje van alles kan ook je koffiespel een boost geven. Lees verder om erachter te komen waarom en een paar recepten om het te proberen!

  • Koffie feiten

    Chemische meststoffen, synthetische meststoffen en nog veel meer vallen onder biologische en niet-biologische koffie. Bekijk onze gids voor meer informatie.

  • Koffie Feiten

    Hoe komt het dat ik vaak moe wordt van koffie? Lees verder voor de wetenschap achter cafeïnecrashes en de oplossingen.

  • Koffie Feiten

    Heb je je ooit afgevraagd hoeveel cafeïne er in een kopje koffie zit? We geven je een overzicht van je favoriete brouwsels!

  • Koffie feiten

    Als het gaat om chai-thee versus koffie, vind je ze misschien allebei lekker! Voor verschillende tijdstippen van de dag raden we een ander drankje aan.