Wat Is Blonde Roast? Onderzoek Naar Lichter Dan Licht Gebraad
Koffie feiten

Wat Is Blonde Roast? Lichter Dan Licht Gebraden

De laatste jaren duikt de term Blonde Roast of Blonde Espresso overal op. Maar wat is het precies? Het is een licht, soepel gebraad, of de beste?

We waren hier om al je vragen over blond braden te beantwoorden, van wat mensen het definiëren tot hoe het je gezondheid kan beïnvloeden. Blijf lezen!

Een Gebraad Met Een Andere Naam

Hoewel het lijkt alsof Blonde braadstukken net zijn verschenen, bestaat het idee van extra lichte braadstukken al sinds het begin. Cinnamon Roast was de oorspronkelijke naam voor een brouwsel dat is gemaakt van bonen die bij de eerste barst uit de brander worden gehaald. Dit is te wijten aan hoe het brouwsel eruitziet in plaats van aan bepaalde smaaktonen.

Wat als een blonde branding wordt beschouwd, wordt ook Light City, Half City en New England Roast genoemd. Desalniettemin heeft Starbucks de term Blonde Roast of Blonde Espresso vanaf januari populair gemaakt in de VS. Ze brengen het op de markt als licht van smaak en smaakvol, onze gemakkelijkst te drinken koffie en een echt licht gebrande koffie.

Lichter Dan Light Roast

Ter referentie zullen we het proces van de roosterkaart kort uitleggen. Er is geen gestandaardiseerde roosterkaart in de koffie-industrie, dus er is behoorlijk wat variatie tussen merken. We kunnen echter enkele van de algemeen aanvaarde richtlijnen aanstippen.

Dit zijn de meest gebruikelijke manieren om braadstukken te categoriseren: medium, dark, medium-dark en dark. Dat zijn de termen die je het vaakst tegenkomt tijdens het winkelen voor koffie. Ze worden bepaald door verschillende factoren, waaronder de kleur van de bonen, de braadtemperatuur en barsten.

Opmerking: bij ongeveer 204 C begint de buitenste schil van de bonen te knappen om uitzetting mogelijk te maken, waardoor de eerste barst ontstaat,

Licht gebraden

Het is een light roast als je kijkt naar half city, light of cinnamon roast. Dat betekent dat hij gebrand is tussen 356-205 C en een hoge tot zeer hoge zuurgraad heeft. Het oppervlak van de boon is droog en het lichaam is meestal erg licht of dun. Ze worden net voor of aan het begin van de 1e crack uit de brander gehaald.

Cadeau-ideeën nodig? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Omdat de definitie van Blonde Roast behoorlijk varieert, denken sommigen dat het dichter bij een halve stad (de lichtste branding) of kaneelbranden ligt. Anderen plaatsen het zelfs dichter bij een medium braadstuk. Zo heeft Starbuck een blonde branding die past bij het kleurprofiel van een city roast (medium).

Opmerking: Half-City, Cinnamon en Blonde koffiebonen kunnen erg taai zijn. Dus ze kunnen je grinder verslijten en zullen niet goed werken als een met chocolade bedekte snack.

Medium gebraden

De termen regular roast, American roast, city roast en breakfast roast vallen in de categorie medium roast. Ze worden geroosterd in de marge van 410-220 C. Ze hebben ook een droog oppervlak, maar hebben meestal meer middelmatige zuurgraad en vollere body dan lichte braadstukken. Een medium braadstuk wordt aan het einde van de eerste crack of voor de tweede crack uit de oven gehaald.

Medium-donker gebraden

De categorie Medium-Dark Roast omvat de Full-City Roast, Full-City+ Roast, After Dinner Roast en Vienna Roast (kan ook worden geclassificeerd als Dark). Ze worden geroosterd tussen 225 C – 230 C. Dit is het punt waar de geroosterde smaak zich prominenter begint te vermengen met de variëteiten, waardoor er hints van kruiden en een zwaardere body ontstaan.

Donker gebrand

Ten slotte worden French Roast, Italian Roast, Espresso Roast, Continental Roast, New Orleans Roast en Spanish Roast allemaal als donker gebraad beschouwd, waardoor het de meest diverse categorie is. De belangrijkste norm is dat ze onder de 250 ° C blijven, maar branders brengen ze over het algemeen tot ongeveer 240 ° C. Deze bonen hebben een olieachtig oppervlak en een lage zuurgraad. De hoeveelheid zoetheid en body kan sterk variëren. Deze worden gedaan in de tweede scheur.

Smaak

Iedereen heeft een ander palet, dus het is niet verwonderlijk dat sommigen, terwijl sommige mensen genieten van de smaak van een extra licht gebraad, het weerzinwekkend vinden. Een echte blonde branding is echter uniek omdat het in theorie buiten het normaal geaccepteerde smaakbereik zou vallen.

Je zult er misschien versteld van staan dat dit komt omdat iemand die je kent, van een blond gekleurd gebraad houdt. Omdat er echter geen standaardisatie is voor hoe bedrijven braadstukken op de markt brengen, brengen sommigen van hen (lees: Starbucks) typische lichte tot medium braadstukken op de markt als blond.

Desalniettemin, net zoals je waarschijnlijk die vriend hebt die vrolijk op de citroenen kauwt aan de eettafel, ben jij misschien de persoon die dol is op de hyper-zuurgraad van een blond of half-city braadstuk.

Deze braadstukken hebben de voorkeur van mensen die de voorkeur geven aan een lichte body en een zachte plek boven intense helderheid (koffie voor zuur). Lichtere branding behoudt ook meer bloemige en citrustonen die kenmerkend zijn voor de oorsprong van de koffie.

Houd er echter rekening mee dat veel elementen van het typische koffiesmaakprofiel ontbreken bij ultralicht gebrande koffie. Omdat ze meestal pas worden ontwikkeld nadat de koffie is verwarmd, ontbreken de tonen van karamel en boter, evenals zoetere aroma’s.

Zuurgraad

De zuurgraad, ook wel helderheid genoemd, van licht gebraad is een tweesnijdend zwaard. Veel mensen geven de voorkeur aan de lichtere smaak. Koffie met een hoog zuurgehalte kan gezondheidsrisico’s opleveren.

De zuurgraad correleert direct met de duisternis van het gebraad. Lichtere braadstukken hebben veel hogere zuren, met Half City en mogelijk Blonde Roasts op het hoogste niveau. Naarmate de branding donkerder wordt, verliezen de bonen hun zuurgraad en de donkerste brandingen hebben vaak een uitgesproken bitterheid.

Vanwege hun milde zuurgraad scoren donkere braadstukken vergelijkbaar met melk op de pH-schaal. Ook heeft gewone zwarte koffie de neiging om bijna hetzelfde niveau te hebben als bananen. Aan de andere kant scoren blonde braadstukken tussen braadstukken met onrijpe bonen en tomatensap. Dus dat is een behoorlijk groot verschil!

Het Is Goed Voor Je?

Het korte antwoord is nee. Veel mensen vermijden actief zuurrijke koffie vanwege de negatieve gezondheidseffecten, in plaats daarvan kiezen ze voor specifiek zuurarme koffie. Of sommigen gebruiken zelfs eierschalen om de zuurgraad van koffie te verminderen. Een zuur dieet kan ongewenste effecten hebben op veel systemen van het lichaam.

Sommige stofwisselingsreacties kunnen alleen worden voltooid met een specifieke pH. Dus als je je pH verlaagt door een Blond gebraad als je dagelijkse brouwsel te consumeren, kun je ongewenste bijwerkingen krijgen.

Het is duidelijk dat sommige mensen gevoeliger zijn voor deze effecten dan anderen, maar hier zijn slechts enkele van de dingen waarmee een hoge stofwisselingszuurgraad vaak samenvalt: vermoeidheid, slechte spijsvertering, spierpijn in de gewrichten, verschillende schimmelinfecties, migraine en sommige soorten nierstenen .

Potentiële Voordelen

Zoals u wellicht weet, heeft alle koffie enkele gezondheidsvoordelen in de vorm van antioxidanten. Onderzoek toont echter aan dat Blond Roasts mogelijk meer van deze voordelen kan hebben. Er is vermoedelijk een goede plek voor antioxidanten tijdens het brandproces.

Ongebrande koffiebonen (niet groen) hebben geen antioxiderende eigenschappen. Het brandproces activeert echter chemische reacties waardoor ze ontstaan. Lichtere braadstukken zijn daarom een goede plek voor antioxidanten. Sommigen zeggen zelfs dat de voordelen van zilvervlies op koffie het grootst zijn rond dit type branding.

Er is echter niet veel bewijs dat erop wijst dat een blonde branding significant verschilt van andere lichte branding. Het is misschien meer antioxidantvriendelijk dan andere braadstukken, maar het heeft waarschijnlijk dezelfde zuurgraad als een City-braadstuk.

Het Vonnis

Als je op zoek bent naar een blonde branding, kun je het beste alleen naar de bonen kijken. je koopt. Je kunt het ook zoeken onder de namen halfstad en kaneelbranden als je echt een blondachtige koffie wilt ervaren. We raden u aan deze braadstukken niet te gebruiken in uw dagelijkse brouwsel.

Aan de andere kant, als je al aan het genieten bent van een Blonde branding en meer wilt weten, is ons advies toch om de kleur van je bonen te bekijken. Ze kunnen een normaal licht gebraden of medium gebraad zijn.

  • Onze lijst met de beste koffiebonen voor superautomatische espressomachines geeft je de best mogelijke shots!

  • Koffie feiten

    Amora bezorgt de perfecte kop koffie aan huis. Je kunt acht smaken en braadstukken mixen en matchen. Bekijk onze volledige recensie van het Amora-koffieabonnement.

  • Koffie feiten

    Koffie is iets waar je misschien van houdt. Maar heb je het ooit gegeten? Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt over het eten van koffiebonen. Zijn ze veilig om te eten? Zijn ze gezond? Hier is een complete gids voor het snacken van koffiebonen.

  • Dit zijn onze topkeuzes om de beste donkere gebrande koffie te krijgen. Je cafeïnehoudende koffie gaat langer mee als je hem sterker maakt!

  • Bekijk enkele van de minst bittere koffie-opties van speciale koffiebranders die we aanbevelen voor een beter kopje koffie!